About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

33
Reageer op dit artikel

avatar
14 Comment threads
19 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
JenscostaadejeAl FondsRobokatGorik Nelissen Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Jens
Gast
Jens

Voor kapitalisatiefondsen wordt de uitstaptaks mogelijk verhoogd naar 1,35%. Benieuwd welk van beide er binnenkort het best uitkomt 🙂

costaadeje
Gast
costaadeje

Oké bedankt voor jullie uiteenzettingen, ik heb vandaag weer een aantal zaken bijgeleerd!

costaadeje
Gast
costaadeje

is het interessant om First Eagle Amundi International als distributiefonds in het Keyplan op te nemen ondanks het feit dat je beter kiest voor de kapitalisatievariant of laat je dit fonds beter uit de selectie? Ik lees hierboven dat keytrade wel de uitgekeerde dividenden terug in het keyplan investeert…

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Mogelijk is er een verschil: bij het Keytradeplan gaat het echter toch om beperkte bedragen: die gaan het verschil echt niet maken.

costaadeje
Gast
costaadeje

Ik heb het artikel even gelezen. Als het fonds overwegend uit obligaties bestaat koop je dus beter de distributievariant aan. Ik plan om binnenkort Invesco Balanced-Risk Allocation Fund aan te kopen dat volledig uit obligaties bestaat. Kies ik hier dan beter voor de distributievariant van dit fonds?

costaadeje
Gast
costaadeje

Fiscaal is het interessanter om voor een kapitalisatievariant te kiezen zeker?
Zou het finaal zo veel schelen denk je?

costaadeje
Gast
costaadeje

Hoger vermeld staat dit het fonds van Keytrade de distributievariant van jullie mixerfonds is. Dus mag ik me aan een gelijkaardig koersverloop verwachten veronderstel ik? Bij crashes max 10-15% verlies en gemiddeld rendement van ongeveer 4% over een termijn van 5à 10 jaar?

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Klopt: het koersverloop tussen een kapitalisatiefonds en zijn distributievariant kan onmogelijk sterk van mekaar afwijken. Behalve op heel lange termijn.
Daar ik in mijn screeningsysteem geen rekening houdt met de uitbetaalde dividenden, ga ik de kapitalisatievariant gebruiken om te screenen. Moest ik de Inc-versie gebruiken dan zou ik zo dat fonds benadelen.

costaadeje
Gast
costaadeje

Klopt het dat het First Eagle Amundi International in het Keyplan een andere ISIN-code heeft dan het fonds dat in jullie defensieve mixerfondsen wordt vermeld? In het keyplan is de ISIN-code: LU0565419693, terwijl het defensief mixerfonds First Eagle Amundi International die jullie vermelden de volgende ISIN-code heeft: LU0068578508
Gaat dit dan om hetzelfde fonds of zijn dit twee andere fondsen?

Earthjig
Gast
Earthjig

Dat zou idd een interessante alternatief zijn voor een spaarboek voor de kids. Ben bereid om 50 euro per maand per kind te investeren : enige advies?

Raoul
Gast
Raoul

Het First Eagle Amundi fonds bij jullie heeft ISIN-code LU0068578508, terwijl dat in het FIP ISIN-code LU0565419693 heeft. Dit laatste lijkt mij de distributieversie. Het fonds zit voornamelijk in aandelen, niet in obligaties. Is het dan geen fiscaal nadeel om de distributieversie te (“moeten”, ahum…) kiezen? Kan je dat dan nog even sterk aanraden?

phil2
Gast
phil2

@triodosfan: waarom zou u voor de opbouw van een ‘mixerportefeuille’ voortaan de voorkeur geven aan FIP boven medirect ? Waren uw ervaringen dan niet zo goed bij medirect voor de opbouw van uw ‘mixerportefeuille’ ?

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Nee Phil2, wij hebben absoluut niets tegen MeDirect en wij hebben ook geen nare ervaringen gehad met MD. Integendeel. Wij hebben echter gezien dat vele van onze klanten een erg defensief beleggingsprofiel hebben en daardoor liever trapsgewijs hun portefeuille opbouwden. Er zijn natuurlijk ook heel wat mensen die (nog) niet de mogelijkheden hebben om onmiddellijk grote sommen aan te kopen en daarom ook kiezen voor een systeem waarbij je vanaf 25 euro kan starten met meerdere fondsen tegelijk. Je zou kunnen opperen dat je ook bij MD gespreid kan instappen: dat klopt voor iets grotere bedragen.Het feit dat je dat… Lees verder »

tk.
Gast
tk.

Heb me eveneens klant gemaakt van Keytrade, maar vroeg me nog af: stel dat Keytrade ‘verdwijnt’ door een failissement oid. Kunnen de fondsen dan overgedragen worden naar een andere bank, aangezien we zelf wel eigenaar zijn van de fondsen? Of hoe gaat dit in zijn werk?

Stijn
Gast
Stijn

Leuk dat keytrade het allemaal wat laagdrempeliger maakt voor de ‘kleinere’ investeerder. In combinatie met BGF Global Alloc op de ‘gewone’ manier ga ik er aan beginnen.

1 vraagje toch nog: heb ik bij fondsen met een Franse (of andere?) ISINcode achteraf gedoe om de nog verschuldigde RV te berekenen voor m’n belastingaangifte of wordt dit intussen door de bank zelf ‘afgerekend’?

luc1961
Gast

Ik heb nog kosten (9,95) betaald met het fonds Ethna activ te kopen bij Keytrade. Het grote voordeel met het FIP is die 25 euro. Bij medirect zijn er al bepaalde mixfondsen met een min.bedrag bij aankoop zoals Invesco bal.risk en Eurose voor resp. 1000 en 2500 euro.

Kevin
Gast
Kevin

Bi Medirect hebben ze alle 10 de mixerfondsen en rekenen ze geen kosten (een uitzondering niet meegerekend). Dus is het daar dan niet voordeliger om gespreid in te stappen ?

triodosfan
Gast
triodosfan

De hamvraag is natuurlijk hoe lang het kostenloos instappen nog gaat blijven bij medirect. Er komen regelmatig extra voorwaarden bij, en bvb de Carmignac fondsen zijn al niet meer kostenvrij (tenzij je ze minimaal 3 maand laat staan, naar’t schijnt stort medirect dan de 1% instap terug), en voor Rouvier Patrimoine is er een transactiekost van 15 euro (die je momenteel niet ziet tijdens de berekening van je transactie). Voor Carmignac Patrimoine is het in ieder geval al interessanter om het via het FIP te doen volgens mij – je kan ook als je wil in 1x voor een groot… Lees verder »

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be