About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

19
Reageer op dit artikel

avatar
6 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Al FondsBoddeRobokatJules NonothingDe kleine spaarder Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
josa
Gast
josa

de inflatie is bedoeld naar 2 % te gaan, de intrest op spaarboekjes zal richting 0 zakken (is bijna al zover bij sommige grootbanken),
conclusie: mensen die zweren bij spaarboekjes en al gaan lopen als ze het woord fonds horen (oei, dat is “met risico”), zullen de rekening betalen; stel dat ze goed gespaard hebben en 100.000 EURO op hun boekje, dan zijn ze een jaar later 2.000 EURO kwijt (in koopkracht)

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Ik las nog onlangs dat de kloof tussen rijk en middenklasse in 2014 nog sterk is toegenomen. De verklaring is simpel: rijken zijn bereid om risico’s te nemen en halen minstens 7% rendement. De middenklasse durft dat niet en haalt nog 1% rendement.

De mensen zijn dus zelf verantwoordelijk voor de toenemende kloof.

De kleine spaarder
Gast
De kleine spaarder

Ik vind dit erg kort door de bocht.
Zo’n mening van een groep van mensen die zich beter voelt dan de anderen.
Bovendien houden ze de gewone man/vrouw liefst dom (en arm): als je bij de analyse van je beleggingsprofiel aangeeft dat je weinig kent van beleggingen, dan mag je een heel aantal producten niet aankopen. Stel je maar eens voor dat de gewone man iets anders zou durven dan zijn geld op een spaarboekje te zetten.

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Juist, die beleggingsprofielen verhinderen dat. Spijtig genoeg doet men ook erg weinig om de kennis van mensen wat op te krikken, waardoor de kloof steeds groter wordt.

Mijn eerste commentaar is overigens geen verwijt naar de middenklasse, het was een vaststelling van één of ander internationale instantie over de toenemende ongelijkheid in de wereld (maar kan me niet exact herinneren waar ik dat gelezen heb).

Bodde
Gast
Bodde

Zorgt dat er ook vooral niet voor dat de kloof nog sneller groot wordt ipv gewoon ‘groter’. 7% op een startkapitaal van 100.000 euro is al meteen heel wat anders dan bij een startkapitaal van 10.000 euro…

Jules Nonothing
Gast
Jules Nonothing

Normaal zou je zeggen “too little too late”. In dit geval is het echter “very much too late” (zoals zo vaak in Europa). Deflatie kan niet meer afgewend worden met alle kwalijke gevolgen van dien. Het is trouwens opvallend hoe vaak al deze “specialisten” het woord “zou” gebruiken. En hoe iedereen opvallend hard aan het zoeken is naar wat de positieve effecten “zouden kunnen zijn”. Niemand die de bui voelt hangen en zeker niemand die de donderslag hoort. Mijn voorspellingen voor 2015: – de 10-jarige rente zal onder 0 gaan – aandelenmarkten zullen dalen De defensieve fondsen van de Mixer… Lees verder »

Phil
Gast
Phil

Eenvoudige uiteenzetting van het principe, gevolgen en risico’s van kwantitatieve verruiming.
Al Fonds: neem me niet kwalijk dat ik de link heb verwijderd die, zoals jij aanbrengt, ongeveer hetzelfde zegt.

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Volgens Einstein is waanzin steeds opnieuw hetzelfde doen, hopend op een ander resultaat.

Bij alle vorige maatregelen is het geld nooit naar de economie gevloeid, maar naar de aandelen en obligatiemarkten. Waarom zou dit maal anders zijn? Voor de belegger is dit goed nieuws, of toch op korte termijn. Voor de economie blijft het een vraagteken.

Door de verdere daling van de euro worden we collectief alsmaar armer, zonder dat we het merken. Je kan enkel ontsnappen als je durft om belangrijke bedragen van je spaargeld te beleggen in een wereldwijd gespreide portefeuille.

Jhn
Gast
Jhn

En Robocat, ben jij aan het ontsnappen?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Iedereen die deftige bedragen in de mixer met 13 fondsen heeft geinvesteerd zal het al wel gemerkt hebben: de portefeuille is met meer dan 7% gestegen gedurende de afgelopen 3 maanden. Het bewijs dat een wereldwijde allocatie een absolute noodzaak is.

En ja, ik pas het principe toe van de fabrikant van hondebrokken: eat your own dogfood.

Sloberke
Gast
Sloberke

Je hoort overal dat deze maatregel, hoe imposant ook, een maat voor niets is, als de politiek verder in de marge blijft prutsen en geen structurele maatregelen neemt.
Uitkijken dus…

Ronald
Gast
Ronald

Geen glazen bol, idd…ik denk positief voor aandelen en voor…goud..

Karien
Gast
Karien

Ik vraag mij af in hoeverre dit zou interessant zijn voor goud. men zegt steeds dat goud interessant is als er inflatie is. Maar nu is het sedert begin dit jaar reeds gestegen met zo een 15 procent, terwijl er deflatie is. je zou dus eerder het omgekeerde verwachten. Maw is het nu wel interessant om in goud in te stappen, of is dit een tijdelijke opleving wegens de ommezwaai in Zwitserland ?

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be