About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

34 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
corippo
corippo
5 jaren geleden

Van harte proficiat! Al sinds het prille begin volg ik MK, al sinds de afsplitsing van spaargids. En jullie gaan goed. Interessante artikels en grondige analyses. Houden zo. Maar is het te houden zo?

Leon
5 jaren geleden

Dikke proficiat! Ik sluit me volledig aan bij alle voorgaande lofbetuigingen. Wat laattijdige reactie, want sedert 17 maart kwamen alle Newletters in mijn spam terecht. Foei Telenet!

Philippe
Philippe
5 jaren geleden

Bedankt voor deze 5 jaar van onafhankelijke en duidelijke informatie over het fondsenaanbod in België.
Eindelijk een stem die een duidelijke methodiek ontwikkeld heeft om het kaf van het koren te scheiden en die deze methodiek ook toepast met de modelportefeuilles. Daarvoor waren we overgeleverd aan de fondsenverkopers die natuurlijk andere belangen te dienen hebben, dan het belang van hun klanten.

Ikzelf beleg in de Mixer als geheel bij MD sinds 2015 en in een korf van fondsen uit de flexer en dynamische flexer, aangevuld met ngo een small cap Asia fonds, een biotech fonds en een conv obligo fonds. Het rendement is een pak beter dan de tak23 fondsen die mij voordien verkocht werden door mijn bankier.

kastarken
kastarken
5 jaren geleden

ook van mijnentwege een welgemeende ‘dank u’ voor de dagelijkse toewijding en inzet.

loonly
loonly
5 jaren geleden

proficiat, en nog eens 5 jaar 😉

rick
rick
5 jaren geleden

Gefeliciteerd & bedankt en ga zo door 🙂

(en hopelijk leest ‘Brussel’ MK ook en zien ze eindelijk in dat beleggers al meer dan genoeg belastingen betalen…)

Wita
Wita
5 jaren geleden

Bedankt voor jullie onverdroten inzet om ons Belgen te leren beleggen in fondsen!
Zelf ben ik gestart met het Mixerfonds (grote som geld, GOGI bestond nog niet),
net voor de correctie van april 2015.
Na enkele weken was ik virtueel reeds 12% van mijn inleg kwijt.
Vandaag, 2 jaar later, sta ik ‘bijna’ weer in het groen.
Zo zie je maar – het Mixerfonds kan tegen een stootje!

Wita.

Koen
Koen
5 jaren geleden

Van harte gefeliciteerd: op 1 april starten met een site over beleggen, en die grap toch al 5 jaar (en hopelijk nog veel langer) volhouden… faut le faire!
Ik lees pas mee sinds december 2015, heb dankzij jullie al heel wat opgestoken (maar ook nog erg veel te leren) en wacht met spanning af wat er op deze stop-periode gaat volgen.

Mouche
Mouche
5 jaren geleden

Proficiat! Al 5 jaar….! Het lijkt alsof het nog niet zo lang geleden was dat jullie op het forum van de collega’s van Spaargids, het ballonnetje oplieten om zelf met een eigen website te starten, specifiek voor fondsen. Er is veel veranderd sinds toen, maar voor wat jullie inzet en kennis betreft, was het alleen maar een weg naar boven.
Ik heb er alleszins veel van opgestoken en kom op regelmatige basis nog een kijkje nemen, wanneer nodig. Vandaag is mijn portefeuille vooral samengesteld uit het Mixerfonds, aangevuld met een paar outsiders ( wat meer risicohoudend)…

Nelissen Gorik Keytrade
5 jaren geleden

Proficiat en dank voor al die jaren inzet.

Karien
Karien
5 jaren geleden

Hartelijk dank nogmaals voor alle info. Ik ben er al bij sedert 2013 en ben inderdaad gestart met het kernfonds, dat ik ondertussen heb omgebouwd naar het mixerfonds. Ik heb nog steeds enkele satelietfondsen van het kernfonds ook, die doen het nog steeds goed.

En, heel belangrijk, ik heb ondertussen zoooo veeel geleerd dankzij jullie. Jullie verdienen een standbeeld met als onderschrift: “zij leerden hun volk beleggen… ” 😉

Al Fonds (Marc Person)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Karien

Laat maar, want dan komen alle honden tegen dat standbeeld …

Petoetje
Petoetje
5 jaren geleden

Kan maar beamen wat mijn medecollega’s vertellen?.! Mijn kinderen en kleinkinderen profiteren nu reeds van jullie expertise! ???!

evita
evita
5 jaren geleden

Proficiat !!
En ja, ik was bij jullie eerste volgers.
En ja, ik heb nog belegd in het Kernfonds.
Ik heb heel veel waardering voor jullie werk. Bedankt voor alles.

Ronny
Ronny
5 jaren geleden

Een dikke proficiat, jullie materie inzake beleggen en sparen steekt met kop en schouders boven andere “vergelijkbare” site’s bovenuit. Heel leerzaam en toch op een manier uitgelegd dat zelfs “Jan met de pet” zich niet meer ongemakkelijk voelt wanneer hij zijn zuurverdiende centen gaat beleggen. Hopelijk nog vele jaren…

Sam.
Sam.
5 jaren geleden

Sam.

Proficiat.

Kan het niet beter verwoorden als hier boven .Eindelijk licht aan de horizon ,bedankt voor jullie visie en blijvende inspanning

Rudi
Rudi
5 jaren geleden

Wie had dit zes jaar kunnen denken…… jullie werk wordt van harte geapprecieerd. Gefeliciteerd …

jaak tavernier
jaak tavernier
5 jaren geleden

Na vele jaren frustratie en manipulatie door banken, heb ik eind vorig jaar jullie website ontdekt.
Eindelijk licht aan de horizon ! Bedankt voor jullie visie, uitleg daaromtrent en blijvende inspanning.

Raoul
Raoul
5 jaren geleden

Dank u en nog vele jaren.

Guy
Guy
5 jaren geleden

Proficiat met het schitierend project waarmee jullie 5 jaar geleden startten. Oerdegelijk!

Raoul
Raoul
5 jaren geleden

Dank u nog vele jaren gewenst.

Raoul
Raoul
5 jaren geleden

Hopelijk kunnen jullie het nog lang volhouden.

Hendrik
Hendrik
5 jaren geleden

Bravo!!

Geert M
Geert M
5 jaren geleden

Dikke proficiat. Ik volg het bijna 4 jaar en ik heb dik spijt dat ik niet gedurfd heb om onmiddellijk de moeite deed om in de mixer te stappen. Je vond toen namelijk ook niet alles bij 1 instelling. Gelukkig waren er toen wel nog redelijke dingen op de markt zoals step-up bij recordbank 6%. Maar dat heeft uiteindelijk toch niet hetzelfde rendement als de mixer.
Er mag nu dan Medirect zijn, maar dan lees ik dingen over de manier van berekening van de taksen bij Medirect die niet zo interessant zijn. Kan er daarover eens een artikel komen? Klopt deze info die in het forum verscheen?

Guido
Guido
5 jaren geleden
Antwoord aan  Geert M

Me Direct (info van contact-center) past voor de berekening van de RV op de meerwaarde van gemengde fondsen (dus heel veel fondsen die in de portefeuilles van mijn kapitaal zitten) de minst interessante methode toe voor beleggers. Op de totale meerwaarde X percentage obligaties/cash wordt 30 procent RV afgehouden. Terwijl heel van deze fondsen ook de TIS publiceren. Met deze TIS bereking wordt de belegger enkel belast op de intresten en meerwaarden van het obligatiegedeelte in de portefeuille. Dat maakt een groot verschil in het bedrag aan te betalen RV. Door de huidige lage rentestand is het bedrag aan intresten en meerwaarden op obligaties beperkt en bovendien worden bij de TIS berekening ook de opbrengsten van aandelen (intresten,meerwaarden) (hiervan komt vooral het rendement bij gemengde fondsen) niet meegenomen in de belastbare basis.
Conclusie: in het voordeel van zijn klanten zou Me Direct de RV op de meerwaarde van gemengde fondsen moeten berekenen op basis van de TIS indien deze beschikbaar is (voor veel gemengde fondsen die actief gepromoot worden in Belgie is dit het geval). Bovendien zou dit ook moeten meegedeeld worden op de site bij het scherm voor aankoop van een fonds, zodat de belegger deze info kan meenemen in zijn beslissing om een bepaald fonds al dan niet aan te kopen.

Mattias
Mattias
5 jaren geleden

Proficat met jullie verjaardag, en ik wens jullie (en ons) nog vele jaren erbij. Het mixer fonds bezorgt met enorm veel beleggers-voldoening en kan ik geruster slapen ! Mattias

AMA
AMA
5 jaren geleden

Fantastisch, dikke proficiat en doe zo nog vele jaren verder.

Linoba69
Linoba69
5 jaren geleden

Bedankt voor jullie analyses, inzichten en visie. Dit heeft mij sedert begin 2014 al heel wat opgebracht, zowel in kennis als in €. Succes verder.

lamberto
lamberto
5 jaren geleden

Proficiaaat!!! Bedankt voor al jullie werk, super!!

de boskabouter
de boskabouter
5 jaren geleden

Een dikke proficiat! Ik ken jullie ongeveer 2 jaar en mis geen enkel artikel. Dank en op naar de volgende 5 jaar.

Jan
Jan
5 jaren geleden

Bedankt Mijn Kapitaal, voor de redenen dat Ann hierboven al heeft aangehaald. Zelf ben ik een leek in beleggen en heb jullie site recent nog maar ontdekt. Hebben jullie buiten de reclame nog een extraatje nodig ben ik bereid hiervoor wel wat te betalen omdat ik ook van mening ben dat banken niet 100% te vertrouwen zijn in hun adviezen. Proficiat en doe zo verder!

Ann
Ann
5 jaren geleden

Dank om al jullie kennis, ervaring, en tools met ons te delen !
Op die bijna 2 jaar dat ik jullie volg, heb ik al heel veel bijgeleerd. Doe zo voort !

Carl
Carl
5 jaren geleden

Keep up the good work !

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

34
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x