About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jan
Jan
4 jaren geleden

Als 65-jarige vraag ik me af of het interessant is om te beleggen in een mixerfonds? Akkoord een spaarrekening brengt ook niks meer op maar DE hamvraag is: je belegt in zo’n fonds maar wanneer haal je de eventuele winst op? Sommigen zeggen dat een beleggingshorizon toch zo’n 5 jaar is. Anderen beweren 10 jaar! Binnen 5 jaar ben ik 70, binnen 10 jaar 75…….
Is jaarlijks wat winst opstrijken, zoals het vroeger het geval was (lees couponnetje knippen van een kasbon), van zo’n fonds doenbaar?
Bedankt voor wat info!

Jan
Jan
4 jaren geleden

@ Robcat en Al Fonds, hartelijk dank! Zal eens rustig het Fixerfonds bekijken!

Al Fonds (Marc Person)
4 jaren geleden
Antwoord aan  Jan

Een 65-jarige heeft vandaag nog een levensverwachting van zo’n 20 jaar gemiddeld. Het Mixerfonds moet dus nog kunnen. Stop er dan wel niet je hele spaarpot in en zeker niet in één keer.
Spaar gespreid over zo’n 5 jaar dan blijft er altijd voldoende cash langs de zijlijn staan en eens de balans omslaat kan je beginnen denken aan hier en daar stukjes terug op te vragen.

Roland
Roland
4 jaren geleden
Antwoord aan  Jan

Ja en mijn vader is 90 jaar. Dus nog minimum 25 jaar te gaan voor u… Sommige beweren dat de beleggingshorizon van ouderen korter moet zijn dan dat van jongeren. In de praktijk is het juist andersom.

E10NE (niet E10)
E10NE (niet E10)
4 jaren geleden
Antwoord aan  Jan

Ja Jan….waar is de goede “oude” tijd (toen wijzelf nog jong waren) van het couponnetjes-knippen naartoe hé!
Heb het actief beleggen nadien een paar jaren “verwaarloosd”, maar (sinds ik de MijnKapitaal.be site een viertal jaren geleden had leren kennen) weer aan de slag gegaan (en inmiddels al heel veel bijgeleerd).
Heb in mijn entourage ook al ondervonden dat sommige “niet actieve beleggers/leeftijdsgenoten” zich liever producten aanschaffen waarop een “Dividentje” op te strijken valt (en waar vadertje Staat al met één derde van de opbrengst is gaan lopen) dan bijvoorbeeld in een selectie van minder risicovolle fondsen te stappen. Je zal vrij vlug vaststellen dat er, met veel discipline en geduld, er na vijf jaren wel degelijk nog iets te rapen valt.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x