About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
GejeM
GejeM
7 jaren geleden

Zojuist een artikel op de website van de tijd gelezen, “Fondsenbelegger_kan_onterechte_meerwaardetaks_terugvorderen”. Dit zal met een bezwaarschrift bij de fiscus moeten gebeuren.

Al Fonds (Marc Person)
7 jaren geleden
Antwoord aan  GejeM

Collega Robokat is die circulaire aan ’t opsnorren om de juiste details te kennen en zal er dan een artikel over publiceren, denk ik verstaan te hebben. Volgens hetgeen ik gelezen heb, gaat het waarschijnlijk voornamelijk over de gestructureerde producten en niet over de gewone fondsen.
Meer details volgen.

Jan
Jan
8 jaren geleden

en zeggen dat fondsen in een tak23 constructie geen enkele taks (meerwaardebelasting, roerende voorheffing,…) moeten afdokken… De meerwaardetaks en de verhoogde roerende voorheffing kon je al jaren op voorhand voorspellen. En de mogelijkheden om die verhoogde belastingen te vermijden bestaan nu al (en nog steeds). De enige juiste tip (voor tak23 maar ook voor andere beleggingen) is geen instapkosten betalen, een zo laag mogelijke beheerskost betalen, geen kosten voor arbitrage en een langere looptijd accepteren (als belegger). Alles beleggen op spaarrekeningen is geen goede oplossing en voor een hoger rendement moet je risico kunnen accepteren. Ik vind trouwens dat de rol van een onafhankelijk bank of verzekeringstussenpersoon (met enige ervaring) op dit forum ruim wordt onderschat (en meer dan zijn commissie waard).
Op die manier beleg je een stuk

Frederik
Frederik
9 jaren geleden

Vanuit het standpunt van een kleine individuele aandelenbelegger was het jarenlang wraakroepend te zien dat wij op al onze dividenden wel roerende voorheffing moeten betalen, maar dat de fondsenindustrie bij kapitaliserende fondsen daar van was vrijgesteld.

Ik kan begrijpen dat het nooit leuk is verworven rechten te moeten opgeven, maar eigenlijk is dit het rechtzetten van een oneerlijke situatie.

Uiteraard was het nog beter geweest dat de totale belastingdruk niet had hoeven stijgen, en dat de stijging van de belasting op kapitaal gecompenseerd zou worden met een daling van de torenhoge belasting op arbeid.

Jens
Jens
9 jaren geleden

Beide maatregelen gelden dus enkel voor Belgische beleggingsfondsen (ISIN = BE…) of zie ik dit verkeerd? In mijn persoonlijke portefeuille zitten er zo geen fondsen. Stel me wel vragen bij de impact op de pensioenfondsen.

Het Manneke
Het Manneke
9 jaren geleden

Dacht dat het al te laat was . Heb ergens gelezen dat de maatregelen Di-Rupo ingaan op 1 Juli 2013.
Tenzij ze te druk bezig zijn met de koning ?

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

8
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x