About the author

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Vowani
7 jaren geleden

Citaat: “Het is een indicatie dat ook heel wat aandelen rentegevoelig zijn geworden. Een rentestijging resulteert dus niet enkel in dalende koersen van obligaties, maar ook in dalende aandelenkoersen”. Hierbij de bedenking dat men steeds moet opletten om “causatie” niet te verwarren met “correlatie”. Het kan zijn dat bepaalde indicatoren een gelijklopend gedrag vertonen (correlatie), maar dat betekent daarom niet steeds dat de ene parameter de oorzaak is van het gedag van de andere (causatie). Het kan ook om toeval gaan, of er kan een andere oorzaak zijn, of er kan een derde parameter zijn die de oorzaak is van het gedrag van de andere parameter. Meer info: http://en.wikipedia.org/wiki/Correlation_does_not_imply_causation

Al Fonds
Al Fonds
7 jaren geleden
Antwoord aan  Vowani

Soms lees je de ene dag dat de beurzen zakken omdat de rentevoeten stijgen, de andere dag zakken de beurzen omdat de rentevoeten dalen.
Op andere momenten zijn de lage olieprijzen de oorzaak van de daling, terwijl enkele dagen later hogere olieprijzen de beurzen omhoog stuwen.
Als je momenteel de beursindexen bekijkt, de evolutie van de muntpariteiten en de rentevoeten opvolgt, dan denk ik soms dat de grote bankiers Monopoly aan ’t spelen zijn.

Het manneke
Het manneke
7 jaren geleden

Bestaat er een mogelijkheid om de totale rentegevoeligheid (aandelen + obligaties) van een samengesteld mixerfonds in kaart te brengen zoals bijvoorbeeld Morningstar dat doet met de stylebox voor obligaties ?

Al Fonds
Al Fonds
7 jaren geleden
Antwoord aan  Het manneke

Onze specialist zit momenteel in het buitenland (daarom dat de beurzen het zo slecht doen?).
Ik zou eens proberen om in MS een voorbeeldportefeuille aan te maken met die mixerfondsen en dan eens aan de gang te gaan met de x-ray-tool.

jules Ceasar
jules Ceasar
7 jaren geleden

Even afwachten, niet te ver doorzakken is een de kunst…maar ’s anderdaags weer presteren ook één.

Le Eff
Le Eff
7 jaren geleden

De trackermixer (lazy portfolio) zit 20% in obligaties. Is dat nog zinvol?

tragewombat
tragewombat
7 jaren geleden

“Het is een indicatie dat ook heel wat aandelen rentegevoelig zijn geworden”

Dat aandelen nu rentegevoelig zijn, is op zich toch vrij logisch, niet? De hele markt zit tegenwoordig aan een zeer hoge Shiller P/E ratio. Met andere woorden, je aanvaardt een relatief laag rendement op je aandelen op lange termijn. Dit laatste heeft enkel zin als de rendementen op vastrentende producten eveneens zeer laag zijn. Indien er zich een stijging van deze rente voordoet, raken aandelen nog sterker overgewaardeerd en zal de koers zich corrigeren. Of zie ik dat mis?

nonothing
nonothing
7 jaren geleden

Deze week zal er nog eens vlot 1% afgaan, dus het is nog een beetje vroeg om victorie te kraaien.

En wat betreft je uitspraak “De fondsmanagers lijken dus wel druk in de weer om de gevolgen te beperken”: weet je dat zeker (mijn ervaring is toch wel een beetje anders)? Door de snelheid waarmee alles in deze tijden gaat is het onmogelijk voor hen om ook maar iets te doen. Het enige wat ze kunnen doen is rustig blijven en “hopen” dat het allemaal weer terug in orde komt. Wat ook wel zo zal zijn, als je lang genoeg wacht. Zoals een heel verstandig iemand ooit zei: “als we lang genoeg wachten zijn we allemaal dood”. Ondertussen blijven we in onze luie zetel liggen en betalen we de fondsmanagers braafjes de beheerskosten :).

costaadeje
costaadeje
7 jaren geleden
Antwoord aan  Archief_Robokat

En vandaag gaat het al weer omhoog…wie weet is dit allemaal een storm in een glas water…

Karien
Karien
7 jaren geleden

Misschien geen vraag voor hier, maar hoe zit het met het Amundi Obligation International Fonds van in het kernfonds ? Moet dit niet zo vlug mogelijk verkocht worden?

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x