About the author

Related Articles

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
hans
Gast
hans

Wie kan me helpen om volgende fondsen die ik in bezit heb, eens te bekijken. Welke kunnen deze stijgende rente niet verteren? Mijn aandelenfondsen noem ik hier niet op natuurlijk. Obligatiefonds FTIF- TEMPL EMERG MKT BD -A DIS EUR LU0152984307 FIDELITY F – EUROPEAN H YLD -A DIS LU0110060430 ABERDEEN G-EMERGING MKT BOND A1 DIS LU0132413252 FTIF-TEMPL GL TOTAL RETURN-A ACCEUR LU0260870661 FIDELITY F-INFLATION-LNK BND -A CAP LU0353649279 Mix fonds BLACKROCK GF GLOB ALLOCATION A2 EUR LU0171283459 CARMIGNAC PATRIMOINE – A EUR FR0010135103

Al Fonds
Gast

Het is niet dat ik niet wil, maar voorspellen welke obligatiefondsen een stijgende rente kunnen verteren, is bijna zo moeilijk als voorspellen welke regio’s het goed gaan doen en welke niet. Je merkt immers ook wel dat er momenteel één of meerdere speciale effecten spelen want alles gaat omlaag. Behalve dan de rente. Bovendien ben ik momenteel niet thuis en moet ik toegeven dat het weer hier te mooi is om veel tijd achter mijn PC door te brengen. Ik denk ook dat je jezelf enkele vragen dient te stellen: waarom kocht ik juist die fondsen ? Wat verwacht ik… Lees verder »

Vo Wani
Gast
Vo Wani

@Hans: Hoe langer de nog resterende looptijd van een obligatie, hoe gevoeliger ze is aan veranderingen in de rente. Je zou dus moeten onderzoeken, voor elk van jouw obligatiefondsen, hoe het staat met de gewogen gemiddelde resterende looptijd van alle obligaties die in het fonds zitten. Vaak kan je dat terugvinden door op de websites van die fondsen te kijken naar de “(modified) duration” ervan (definitie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Duration). (Let op: je zal die info soms niet vinden op de Belgische website van de fondsbeheerder, enkel op die van het moederhuis). Bijvoorbeeld voor het “Templeton Emerging Markets Bond Fund” is de duration… Lees verder »

Sheridans
Gast
Sheridans

Zitten er in het kernfonds zo’n soort fondsen die grote kans maken op een neerwaartse duik na enekel rentestijgingen?

Karien
Gast
Karien

Hoe zit dat juist met de obligatiefondsen in het kernfonds ? Houden jullie deze de komende dagen in de gaten en verkopen jullie, zelfs als ze de stoploss nog niet bereikt hebben ?
Ik heb Carmignac Securité nog niet in de portefeuille, ik was van plan om die aan te kopen als de ‘ storm ‘ geluwd is, maar is dat nu nog opportuun ?

Vowani
Gast
Vowani

@Hans Het is belangrijker toekomstige mogelijke extra verliezen te vermijden door actie te nemen, dan verliezen uit het verleden proberen goed te maken door te blijven zitten. Trap niet in die psychologische val. Blijf nooit in iets belegd omdat je niet onder je aankoopprijs wil verkopen. Blijf enkel belegd omdat je gelooft dat het goed is voor je totale portfolio.

Hans
Gast
Hans

Ik ga morgen eens bekijken welke obligatiefondsen ik ga buiten kieperen.
Spijtige van de zaak: er staan er enkele op 0 of zelfs verlies de laatste weken.

jhn
Gast
jhn

0,8% is toch een serieuze ruk, niet?

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be