About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jan Debonnet
Jan Debonnet
7 jaren geleden

Het is even relevant om deze in de kijker te zetten, slechts een week later. ‘Earth overshoot day’ op 13 augustus. Vandaag hebben we evenveel verbruikt en vervuild als de planeet in één jaar tijd kan produceren en absorberen. Het zou een mooie gelegenheid zijn om nog eens een stukje te brengen over duurzaam beleggen.

CP1234
CP1234
7 jaren geleden

Over onze zogezegde “verzorgingsstaat,” men moet in dit land maar een beetje met je gezondheid sukkelen en je bent failliet. Geen enkele specialist werkt volgens de barema’s zodat je pakken zelf mag ophoesten, medicatie kost schandalig veel. Vergelijk het maar eens met onze 5 buurlanden, wij zijn het slechtste af en betalen toch het meest aan onze verzorgingsstaat … Zou het misschien aan onze competente politici liggen en onze “linkse” pers die ons al jaren voorliegen en de waarheid beschimpen als rechts-populistisch ?

( al moet ik eerlijk zeggen dat ik zo’n artikels niet echt verwacht op deze site, vind het hier niet echt een aanwinst, mijn mening )

Ann
Ann
7 jaren geleden

Is het voor alleenstaanden ook al zover, of moeten die nog langer wachten ? De laatste tijd heb ik gelezen dat die veel zwaarder belast worden dan gezinnen.

Kevin
Kevin
7 jaren geleden

Met de Tax Shift wordt het ongetwijfeld nog veel later dan 5 augustus. Afspraak over een jaar!

KevinG
KevinG
8 jaren geleden

We zijn er wel zelf de oorzaak van. De maatschappij krijgt de politiekers waar het voor stemt. Die houden zich op hun beurt bezig met de dingen uit hun programma, zaken waarvan ze zelf zeiden dat het belangrijk was. Tja.

Bert
Bert
8 jaren geleden
Antwoord aan  KevinG

@KevinG: Hier ga je toch kort door de bocht. De kiezer moet zich baseren op een programma waarin iemand zegt waar hij voor staat. Dit is geen garantie dat hij dit programma na verkozen te zijn ook echt gaat uitvoeren.

Daarnaast is het niet zo dat je zelf beslist wie aan de macht komt. Je geeft de partijen een gewicht waarmee ze aan de onderhandelingstafel kunnen gaan zitten. Maar er is geen garantie dat wie de verkiezingen wint ook zal regeren.

En dan is er nog het verhaal van mensen die niet hoeven verkozen te worden om toch te regeren. Of hoe zie jij de terugkeer van Sven Gatz dan toch onze schuld wezen ? Hij stond niet eens op de lijst, maar heeft toch opnieuw een plaats in het politieke landschap gekregen.

Ach, laat ons het op deze site maar houden bij financiële aspecten. Voor politieke discussies zijn er ongetwijfeld andere fora.

Fre
Fre
8 jaren geleden

Dit stuk bevat wel een aantal valide punten tegen deze wel heel simplistische benadering van wat in zijn geheel toch een complexer probleem is: http://www.demorgen.be/dm/nl/2462/Standpunt/article/detail/1981065/2014/08/06/Tax-Liberation-Day-ofwel-een-plat-populistische-persmededeling-van-een-consultancybureau.dhtml

Bloemkool
Bloemkool
9 jaren geleden

Het is godgeklaagd!

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

12
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x