About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

13
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
ambertreeleavesPeterE10NE (niet E10)jempi25hagi Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
E10NE (niet E10)
Gast
E10NE (niet E10)

Heb het al een keer in Mei 2013 ondervonden, toen ik voor het eerst in fondsen ben ingestapt en quasi onmiddellijk met een serieus verlies geconfronteerd ben geweest. Sindsdien via deze site al heel veel bijgeleerd en steeds meer de hier verduidelijkte risicoanalyses en strategieën gaan toepassen. Aangezien niemand het beste instapmoment op voorhand kent, ben er van overtuigd dat beleggen op de wijze waarop het hier wordt uitgelegd, op lange termijn toch plezant (en vooral heel spannend) kan zijn.

jempi25
Gast
jempi25

You’ll Never Walk Alone ! Pech onderweg !

Ann
Gast
Ann

Als je al langer belegd bent, valt het inderdaad allemaal mee. En dan is deze daling op termijn wellicht maar een rimpeling in het parcours.
Maar voor de mensen die op het (bijna) hoogtepunt van een jaar geleden met een groot bedrag zijn ingestapt, zoals ondergetekend die toen nog goedgelovig naar de bank stapte, is het wel een koude douche.

hagi
Gast
hagi

Klopt, zit id zelfde situatie en dat maakt het niet gemakkelijk mn emoties te onderdrukken en maandelijks bij te kopen.

ambertreeleaves
Gast

Mooi voorbeeld van hoe een 25pct correctie in feite een beperkte correctie van 10 pct is tov de historische lage termijn trend. @hagi: instappen op een top en dan verleizen zien is nooit leuk. Zelf ben ik gelukkig midden 2014 in de mixer gestapt. Sinds anderhalf jaar beleg ik iedere maand zonder nadenken en emoties in mijn favoriete instrumenten. Ik ga ongetwijfeld kopen op de top, maar ook op de bodem. Het juiste verloop ken ik niet en kan ik niet voorspellen. Ik ben nog in de opbouw van mijn vermogen en beleg voor de lange lange termijn. Eerder dan… Lees verder »

Peter M
Gast
Peter M

Klopt. De beurzen en dan voor de VS markt staan nog altijd zeer duur. Kijk maar naar de P/E waarden van de MSCI indices. Het is daarom dat ik zeg dat ik van fondsbeheerders meer zou willen horen hoe ze voordeel kunnen halen uit een dalende markt en niet alleen wat afdekken. Lees: ik denk dat we na 5 bull jaren zeer waarschijnlijk 5 moeilijke jaren tegemoet gaan. Geen grote crisis daarom, maar weinig impulsen om de marken nog verder te doen stijgen dus eerder het omgekeerde. @Robokat Op spaargids forum zei je dat inverse trackers nadeel ondervinden van volatiliteit… Lees verder »

Peter M
Gast
Peter M

En in de huidige situatie zou het misschien niet dom zijn van eerder een stuk short te gaan tegen de S&P500 dan de eurostoxx.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be