We zien dat de Amerikaanse aandelen nu twee keer zo hoog noteren dan voor de financiële crisis. Maar, voor aandelen uit de rest van de wereld geldt, als ze worden berekend in Amerikaanse dollars, dat ze nog steeds onder hun niveau van voor januari 2008 worden verhandeld.
In de analyse werd er gekeken naar de aanzienlijke sterke winstgroei van Amerikaanse bedrijven ten opzichte van andere beursfondsen. Ook de samenstelling van de Amerikaanse indices heeft hier aan bijgedragen zegt DWS: de dienstensector en met name de digitale technologie is er veel sterker vertegenwoordigd dan in bijvoorbeeld Europese indices.
Toch wel. De dollar is sinds begin 2008 met meer dan 30 procent gestegen ten opzichte van de euro. De ‘Grafiek van de Week’ van DWS toont de koersen in Amerikaanse dollars. De wereld ziet er dus nogal anders uit vanuit het perspectief van een Europese belegger. Want berekend in euros hebben ook de niet-Amerikaanse aandelen het 30 procent beter gedaan.
De analyse van Bucher houdt geen rekening met dividendpolitiek. In Europa is deze ruimhartiger geweest dan in de Verenigde Staten. Amerikaanse bedrijven kopen eerder aandelen terug om hun aandeelhouders tevreden te stemmen. Dat verschil in zienswijze is ook terug te vinden in de aandelenkoersen.
Ik ben inmiddels 7 jaar actief als belegger. Het eerst jaar kocht ik enkel beleggingsfondsen van mijn bank. Nadien ben ik de rendementen gaan vergelijken met andere producten en is mijn interesse in beleggen alleen maar gegroeid.
Δ
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be