About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

18 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luc
Luc
5 jaren geleden

Las het interview met Flossbach in De Tijd en gelooft men nu echt dat men de euro gaat laten verdwijnen. Enerzijd zou ik graag terug de BEF gebruiken – hoef ik nooit meer alles maal 40 te rekenen 😉 – anderzijds lijkt het mij niet echt realistisch dat die euro effectief zou verdwijnen. Ja, alles kan hé maar heb toch nog nergens iets concreets gehoord over dat men de euro zou gaan afschaffen. Echt een sterke indruk maakt die Vorndran toch niet op mij met dat soort wilde uitspraken die mss goed scoren bij het grote publiek.

PS. Wouter, heb je iets aan mijn reply hierboven ivm goud?

Ann
Ann
5 jaren geleden

Vandaag staat er in De Tijd een artikel over deze presentatie, onder de titel : “Lig niet wakker van de dure beurs”.

Natalie
Natalie
5 jaren geleden

Al Fonds, werd er niets gezegd over het fonds zelf en ook hoe ze gaan omgaan met de verstrakking van de centrale banken?

Natalie
Natalie
5 jaren geleden

Dag Al Fonds. Ik lees overal dat de Fed zeer waarschijnlijk 3 maal zal verhogen dit jaar. Is dat dan niet veel? Ik dacht dat dit al zeer lang geleden was dat ze dit gedaan hebben.

Natalie
Natalie
5 jaren geleden

Ik spreek niet zozeer over de ECB, maar als de Fed in de VS dit jaar 3 maal zou verhogen, zou dat niet voor het eerst sinds zeer lang zijn en heeft dat geen gevolgen?

Als ze bij Flossbach zeiden dat de rente niet gaat stijgen hadden ze het misschien alleen over Europa, maar ik vermoed dat de rente stijgingen in de VS gevolg zal hebben of toch niet?

Luc
Luc
5 jaren geleden

Heb je niks kunnen vragen over hun strategie of port?

Vroeg mij destijds ook af waarom ze 2de helft van 2016 zo zwaar in consumer staples bleven zitten die toen rake klappen kregen. Reeds in het voorjaar had Nestle en anderen laten verstaan dat er voor het eerst in 10j krimp zou komen in de hele sector dus het gevolg liet zich raden.

Luc
Luc
5 jaren geleden

Wat hebben ze dan zelf verteld over hun verdere strategie dus los van die euro?

Philip
Philip
5 jaren geleden

Waarom wordt hopelijk Martin Schulz niet de opvolger van Merkel?
Is er ook tijdens deze deelname gesproken over een alternatieve munt om gedeeltelijk in te beleggen (bv met kortlopende individuele obligaties) ?

Wouter Lievens
5 jaren geleden

Hoe degelijk is “goud als verzekering” in vergelijking met gewoon “meer cash aanhouden” als verzekering?

Luc
Luc
5 jaren geleden

Beurs draait rond concensus waarbij goud als safe haven wordt beschouwd als al de rest faalt. Voor ons is goud vrij abstract maar in andere culturen als China, India of Brazilie is goud nog altijd iets magisch en die landen krijgen steeds meer macht op de wereldhandel. Kijk maar naar de Brazilianen van ABInvev die nu ook (tevergeefs?) jagen op Unilever via Kraft.

De algemene regel is van tussen 5-10% goud in port te nemen om volatiliteit te beperken. Echter kan goud behoorlijk de dieperik ingaan daarom dat men niet meer dan 10% in port wil houden.

Verstandiger is van steeds een allocatie aandelen in port te hebben die bij crisis voor dat tegengewicht zorgen. Kijk maar eens naar de 10 jaars grafiek van bvb Church & Dwight. Dat steeg zelfs in 2008. Zou mss interessant zijn van eens een lijst te maken van alle aandelen die bij crisis het minste dalen of zelfs stegen en ook buiten crisis stabiel blijven presteren. Ross Stores is nog een ander voobeeld..

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

18
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x