About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

35
Reageer op dit artikel

avatar
15 Comment threads
20 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
VinoDartsAl FondsPaul DDe kleine spaarder Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Vino
Gast
Vino

Binck is aan het wakker worden, 5 min geleden een mail met enquête ontvangen, onmiddellijk ingevuld en verzonden.
Als iedereen dit doet, dan denk ik dat er de volgende weken wel enkele C4 gaan ingevuld worden !!

Paul D
Gast
Paul D

Mijn ervaring in kort:
– Oude binck interface 9.5/10
– Nieuwe interface: 4/10 en door frustraties van dingen die niet werken: 1/10

Als je iets verbetert, zorg dan ook dat het beter is en dat zeker 90% werkt … dit is dus niet het geval. naar mijn mening ondermaats getest en veel te vlug op de gebruiker losgelaten !!!

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Misschien wil er wel iemand helpen als je met feiten komt.

Darts
Gast
Darts

Er zijn toch wel een paar minpunten.
De transactie geschiedenis van uw effecten kan niet meer worden nagegaan. Tenzij je opnieuw inlogt op de oude website. De fundfinder vindt 101 fondsen, fondsen die zijn aangekocht via Binck worden niet teruggevonden in de fundfinder. De schaduwportefeuilles zijn weg, je moet ze opnieuw invoeren.

De kleine spaarder
Gast
De kleine spaarder

Wist je dat het altijd nuttig kan zijn om toch nog eens gaan te kijken naar dat oude overzicht ( ken je je oude paswoord nog ? )
Mogelijk zijn er nog dividenden toegekomen na de overdracht en die gaan daar mogelijk verdampen ?

Jens
Gast
Jens

De ontbrekende informatie bij de Fundamentele Analyse was bij velen een groot punt van kritiek, maar het is nu idd terug. Dat is al een stap vooruit.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Ik wou zeer graag dezelfde info kunnen terugvinden over de fondsen: dat zou mij een massa werk kunnen besparen.
Bovendien heb ik niet zoveel tegen een instapkost: op andere plaatsen is die niet zoveel minder. Maar ook telkens een uitstapkost vind ik wel een beetje teveel van het goede. Elke wijziging kost je zo toch ongeveer 25 euro. Dat vind ik te veel, veel te veel.

Jens
Gast
Jens

Als ze je niet terugbellen, misschien eens klagen via Twitter. Dan sporen ze je op en word je de dag nadien persoonlijk opgebeld :’) Ze hadden mijn reacties dus gelezen en belden me op om meer informatie te geven over de nieuwe tarieven. “Goed voor grote beleggers, slecht voor kleine beleggers”. Dat wisten we al. Wél zeer interessant, en dit kan je ook in het artikel verwerken, is dat de minimale instapbedragen enkel pro-forma vermeld worden (volgens prospectus) maar NIET gelden. Ik werd verteld dat ik in principe voor €10 kon aankopen als ik wou. Fondsen worden nu waarschijnlijk overgedragen… Lees verder »

Al Fonds (Marc Person)
Lid

En biedt die nieuwe tool Binck360 dan daar geen oplossing. Ik dacht juist dat er voor aandelen nu heel wat mogelijkheden waren.
Voor fondsen is dat wat anders…

Darts
Gast
Darts

Bij de fundfinder slaag ik er niet in om een fonds te voorschijn te laten komen.
Ik krijg het aantal gevonden resultaten maar daar blijft het bij.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

@Darts: Het zal aan de instellingen van de computer liggen, want ik heb dat probleem ook al ervaren.

luc1961l
Gast

Nu heb ik een 2de mail gekregen van medirect dat men toch aankoopkosten aanrekent voor het fonds
Merclin global equities C voor max 3%. DNCA eurose zal ook later beschikbaar worden op hun platform.

lucca
Gast
lucca

Dat is vreemd want ik heb een paar weken geleden een pakketje gekocht zonder aankoopkosten. Het zou me sterk verwonderen dat dit nu veranderd is, want het is één van hun punten om fondsen te verkopen zonder kosten (of zo laag mogelijk). Maar inderdaad als je op hun site kijkt staat een max. kost van 3% en een minimum instapbedrag van 1 aandeel, maar daar wordt geen rekening mee gehouden. Ik heb al een ander fonds gekocht waar er staat max. kost van 5% en minimum instapbedrag 5000 euro. IK heb geen kosten betaald en het was voor veel minder… Lees verder »

Kevin Gardedieu
Gast
Kevin Gardedieu

Zijn er nog mensen die vanuit Delta Lloyd niet kunnen storten naar Binck?

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Kevin, ik kan niet sluitend op je vraag antwoorden want ik heb geen bankrekening bij D.L.
Ik vermoed echter dat, als er een probleem is, dat zich op jouw PC bevindt.
Vanaf nu heb je een IBAN-nr en een BIC-code voor BB zoals voor elke andere tegenpartij. Let wel de BIC-code van BB is gewijzigd na 16/12 ( zie het infopunt op de site na je rekeningnummer ). Daarmee zou je dus overschrijvingen moeten kunnen uitvoeren;
Als ik me niet vergis, mogen banken zo maar geen overschrijvingen mogen blokkeren naar bepaalde rekeningnummers. Tenzij…

Kevin Gardedieu
Gast
Kevin Gardedieu

Binnen het uur antwoord van Binck, zou aan DL liggen. Dan maar naar de helpdesk van DL gemaild. Even wachten tot het weekend voorbij is. Het zou inderdaad aan de BIC liggen die niet herkend wordt.

golddigger
Gast
golddigger

Zie bij de FAQ na inloggen op Binck: U heeft voortaan een nieuw persoonlijk rekeningnummer ( opgesteld volgens IBAN code), waar u rechtstreeks geld kunt naar overschrijven. Echter vanuit een ING-, Beobank- en een Delta Lloyd-rekening is dit momenteel nog niet mogelijk. Deze banken hebben helaas niet tijdig de aanpassing doorgevoerd aan hun betalingsverkeer. Via de andere (groot)banken kunt u wél zonder probleem geld overschrijven. ( Axa Bank, Belfius, BNP Paris Fortis, Deutsche Bank, Hello Bank, KBC, Keytrade, Rabobank, Record Bank…). Indien u ondertussen toch geld wenst over te schrijven, dan kan dat nog steeds via de oude manier door… Lees verder »

lucca
Gast
lucca

Ik heb een tijd geleden inlichtingen gevraagd aan BinckBank over onder andere het instapbedrag. Toen lieten ze me weten dat er geen minimumbedrag van toepassing zou zijn. Natuurlijk is de vaste kost voor laat ons zeggen een aankoop van 100 euro nefast voor het rendement. Ik heb wel nog geen aankopen gedaan…
Wel heb ik al een aantal aankopen gedaan bij MeDirect naar volle tevredenheid. Aankopen kunnen vanaf 100 euro en zonder instapkosten. Zelfs CP kan daar aangekocht worden zonder instapkosten (zelfs geen 1%)

Jhn
Gast
Jhn

In de nieuwe site is het niet mogelijk om alle info in 1 tabel te zien.
Toch niet de info die ik kon zien in de oude.

Het is niet mogelijk om de koers en de huidige dag stand te zien in 1 view.
Je moet altijd maar switchen tussen, overzicht en koers. Pppff

Darts
Gast
Darts

Mooi artikel en voor mij leervol. Ik vind het jammer dat men de totale kostprijs van een transactie niet meer ziet. Wanneer je speelt met de idee om iets te verkopen om het later goedkoper terug te kopen moet je toch de totale prijs van de transacties weten. Obligaties in portefeuille waarin nog niet is verhandeld worden gewaardeerd aan een prijs die tussen de bied en laat ligt, aan deze koers kan je ze wel niet verkopen, ik zou ze liever gewaardeerd zien aan de bied koers. Ik heb enkele dagen terug ook een vraag via mail gestuurd en nog… Lees verder »

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Op je geldrekening krijg je toch de volledige prijs van de transactie te zien bij de afrekening….

luc1961
Gast

Ik ben van plan om grotendeels mijn portefeuille bij binckbank over te plaatsen naar medirectbank. Ik heb een mail gestuurd naar medirect en op 1 dag tijd kreeg ik al antwoord. Ik heb 3 fondsen vermeld die mij interesseren ; Merclin global equities, Rouvier patrimoine en DNCA eurose.

jemaz
Gast
jemaz

Mijn ervaring is dat er geen rekening gehouden wordt met het minimumbedrag. Ik dacht dat er wel een algemeen minimum geldt van 250 euro.

kevin
Gast
kevin

Als je ervaring hebt met 3 brokers , hoe zit het met de kostenstructuur bij de anderen ? Zijn deze gunstiger voor fonds beleggers en gespreide instappers of hebben ze een kern selectie zonder instapkosten. Een vergelijkend artikeltje misschien ?

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Om een aantal zaken aan te kaarten hebben wij persoonlijk contact opgenomen met Binckbank. Sinds maandagmorgen 16/12 blijkt het daar een heksenketel te zijn. Alhoewel men extra medewerkers voorzien had om de vele vragen te kunnen beantwoorden, stonden alle telefoons roodgloeiend. Dat ondervond je al direct door de lange wachttijden aan de telefoon. Worden er orders van fondsen niet zo snel uitgevoerd als vroeger, dan kan men erop rekenen dat er gecontroleerd wordt of de koers bij die transactie niet in je nadeel was. Blijkt dat zo te zijn, dan krijg je toch de meest voordelige koers. Ik zou jullie… Lees verder »

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be