De crisis in Turkije zal niet op korte termijn worden opgelost. De hogere inflatie, de devaluatie van de lira in combinatie met de sterke afhankelijkheid van kortetermijnfinanciering, en het onorthodoxe monetaire beleid van de president maken dat een oplossing ver weg lijkt. Het risico dat de problemen andere landen zullen besmetten is klein, maar de Turkse situatie zal er wel toe leiden dan financiële markten voorzichtig en volatiel blijven de komende periode. Dit schrijft Stefan Kreuzkamp, de CIO van de Duitse vermogensbeheerder DWS.
“Vanwege de omvang van de Turkse economie maken wij ons geen grote zorgen over het risico van besmetting. De eurozone exporteert minder dan 0,6% van het bbp naar Turkije. Maar wij nemen de situatie wel degelijk zeer serieus. Dit soort ontwikkelingen kan de wereldwijde risicoaversie doen toenemen. Wij verwachten meer koersschommelingen en blijven voorzichtig. We hebben onze positie in Europese bedrijfsobligaties teruggebracht naar ‘neutraal’, maar we zijn positiever dan de markt over specifieke obligaties in harde valuta uit opkomende landen.”
Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be