About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Philippe
Philippe
4 jaren geleden

Deze reflex van de bedrijven om de dividenden te verhogen en aandelen in te kopen is een heel goede reflex vanuit het standpunt van het management als die geen goede investeringsmogelijkheden zien.

Immers ipv van dure overnames te doen die het rendement van het ingezette kapitaal niet zullen verhogen, kan men beter het overtollige geld laten terugvloeien naar de aandeelhouders in de vorm van buy backs en dividenden. Dit zal de return voor de aandeelhouders (dus de fondsen waarin wij investeren) verhogen.

We hebben genoeg megalomane CEOs aan het werk gezien die veel waarde vernietigd hebben door dure overnames te doen waar geen voldoende rendement uit gekomen is.

We leven nu eenmaal in een tijd waarin de groei van het wereld-BNP vertraagd. Dit betekent dat we minder capaciteitsverhogingen nodig hebben in de industrie, dus zijn er minder investeringsmogelijkheden.

Ook de nieuwe interneteconomie is minder kapitaalsintensief, zodat ook daar minder investeringen moeten gebeuren om een grote cash flow te genereren.

De evolutie naar minder investeringen is logisch en vloeit voor uit het feit dat dienstenbedrijven minder kapitaalintensief zijn dan produktiebedrijven.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x