About the author

HKDS

In de jaren 90 ontdekte ik dat ik meer rente op mijn spaarrekening kon krijgen bij een andere bank dan mijn huisbank. De volgende stap in de zoektocht naar meer rendement was het overhevelen van spaargeld naar kasbons en obligaties. Door vervolgens mijn beleggingshorizon te verruimen en op zoek te gaan naar beleggingen voor onbepaalde tijd, ben ik bij fondsen terechtgekomen. Dit paste perfect in mijn filosofie van spreiding over verschillende activa.

Related Articles

4
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
hkdsRobokatbeleggerAl Fonds Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Robokat (Carl De Ridder)
Lid

De matige prestatie hebben we ook vastgesteld tijdens de research naar het flexerfonds en de oorzaak ligt deels bij het obligatiegedeelte van de portefeuille, maar vooral bij de Emerging Markets. De EM hebben het sinds de crash van 2008 totaal laten afweten en vandaar dat een portefeuille met EM het slechter doet dan een pure MSCI World, die geen EM bevat. Zoals hkds schrijft: trackers zijn domme producten en je mag niet meer verwachten. Maar ook Grote Namen zoals Carmignac Investissement hebben veel van hun pluimen verloren omdat ze dit niet tijdig door hadden en bleven inzetten op EM. Van… Lees verder »

belegger
Gast
belegger

Kleine opmerking: niet alle trackers maken gebruik van afgeleide producten om een index te volgen. Er zijn heel veel trackers die effectief alle aandelen ook echt in portefeuille hebben. Misschien aanpassen in het artikel?

vb: IE00B0M62Q58 deze is een fysical tracker: http://www.ishares.com/uk/individual/en/literature/fact-sheet/iwrd-ishares-msci-world-ucits-etf-(dist)-fund-fact-sheet-en-gb.pdf

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Het is algemeen bekend dat op langere termijn aandelen(fondsen) beter presteren dan obligatie(s)(fondsen). Je mag echter niet alleen de rendementen bekijken: bij een auto voegen de remmen heel wat gewicht toe en dragen ze absoluut niet bij tot de snelheid. Maar wie durft er met een auto zonder remmen op de baan? Ik hoop dat de beleggers toch de obligatiefondsen niet vergeten (of voldoende mixfondsen). Hoeveel beleggers zouden een beleggingsprofiel hebben dat hen toelaat om 100% in aandelen te gaan? En wat met de regel van 100 ivm jouw leeftijd ? Gisteren schreef onze collega Robokat: het is alleen bij… Lees verder »

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be