About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

2
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
AnnMark S. Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Mark S.
Gast
Mark S.

Is er eigelijk veel veranderd in de Europese (groot)banken zoals Paribas en dergelijke, of zitten die nog altijd op allerlei effecten waarvan men de risico’s nauwelijks kent of men het zich gewoon niet aantrekt? Zijn de Europese banken betrouwbaarder nu of niet echt? Ik lees dat er nu in de EU meer bankregels zijn en strengere controles. Klopt dit volgens jullie of is dit maar schone schijn?

Ann
Gast
Ann

Onlangs zag ik een interessante docu op NPO over de periode 2007-2008 enerzijds en hoe het nu is. Het lakse toezicht en de hebberigheid van Europa (niet alleen banken, ook Italiaanse dorpen en steden kochten massaal) werden uitvoerig uit de doeken gedaan. Volgens de reportage bezitten sommige banken nog steeds grote pakketten van die verpakte hypotheekleningen. Enerzijds omdat ze hopen dat ze ooit nog iets gaan opbrengen, maar voornamelijk omdat ze er niet meer van af geraken. Wat ook uitgebreid aan bod kwam, was het systeem van QE en de rol van schaduwbanken en hedgefondsen daarin. Blijkbaar heeft de ECB… Lees verder »

© 2012 - 2019 MijnKapitaal.be