About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
Kenny Roskams
Gast
Kenny Roskams

Beste Robokat

IK heb bij wijze van test € 1000 over 4 fondsen gespreid, om verwant te worden met de manier van werken.:
Ethna-AKTIV E-T
Amundi Oblig Internationales EUR – P
BlackRock Global Funds – Global Alloc…
Threadneedle Investment Funds – Threa…

Ik weet het, “peanuts”, maar zou jij deze nu verkopen en afwachten tot ik meer kapitaal heb om gespreid in te kunnen stappen of deze gewoon laten staan?

Alvast bedankt

jhn
Gast
jhn

ik heb alle obligatie fondsen eruit geknikkerd, alle fondsen waar ik nog winst op had heb ik verkocht, vele andere heb ik met verlies verkocht, het laatste stuk heb ik gedeeltelijk afgebouwd.

dit was mijn persoonlijke conclusie na het lezen van alle info.
reden: de verliezen niet groter laten worden.
ik zal pech hebben als alles vanaf gisteren weer begint te stijgen, dan was het een foute beslissing
als het nog verder daalt, heb ik een juiste beslissing genomen

Sheridans
Gast
Sheridans

Is het dan verstandig om op langere termijn (lees 5 jaar bijvoorbeeld of langer) bepaalde fondens bij te houden. Wetende dat er hoogst waarschijnlijk een neerwaartse beweging komt. En waarschijnlijk een serieuze reaktie. Ik bedoel concreet dat de fondsen onder andere in het kernfonds (die op zich ongetwijfeld goede fondsen zijn) ook op langere termijn de neerwaartse beweging zullen moeten meemaken binnen afzienbare tijd. Als de FED spreekt van een stopzetting volgend jaar van de stimuli en de markt gaat ervan uit dat dit zeker voor 2015 is. Is de neerwaartse beweging niet net dan te verwachten. En uiteraard een… Lees verder »

Sheridans
Gast
Sheridans

Begrijp ik goed uit de 2 artikels dat het een kwestie van tijd is (onbepaalde tijd uiteraard) vooraleer de volledige boel terug in elkaar valt? Eens de steun van de overheden (lees het willekeurig massaal bijdrukken van geld) wegvalt en nog een verergering te verwachten eens al dat geld terug wordt opgeeist?

Ook al is het dan binnen 5 of 10 jaar, dan nog zullen we zware klappen krijgen op alle fronten?

Kleine Garnaal
Gast
Kleine Garnaal

Deze week terug stijgingen te merken, sta bijna terug breakeven met mijn portefeuille.

Vo Wani
Gast
Vo Wani

Gaan jullie in het MK Kernfonds dus de samenstelling van de satellietfondsen herzien, vermits jullie daar een (te?) groot deel Emerging Markets hadden ingestoken?

realisticview
Gast
realisticview

was juist als newbie begonnen met de aankoop van fondsen na deze in simulatie gevolgd te hebben.
allen weder verkocht en wachten tot na de zomer zeg maar …
was voornamelijk globale sectoren belegd, EM had ik al uit mijn definitieve selectie gelaten en de obligaties zullen bij deze er ook uit verdwijnen.
wist wel dat ik op het hoogtepunt aan het kopen was MAAR geloof nog steeds in mijn selectie,wachten op een serieuse daling zodat we hopelijk dit jaar er nog wat rendement uithalen.
mijn leerrijke periode met het beruchte leergeld achter de rug ????

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be