About the author

Johan

Ik ben Johan, oprichter van MijnKapitaal.be. Deze website werd opgericht om op een objectieve en onafhankelijke manier financiële zaken bespreekbaar te maken. Op professioneel niveau werk ik als Business Intelligence Consultant voor internationale ondernemingen. Het analytische en communicatieve aspect in combinatie met mijn passie voor economie en informatica laten mij toe om een goed zicht te krijgen op beleggen.

Related Articles

6
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
kurtEljofundsmentalistJohanNico Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
kurt
Gast
kurt

uw zin “Tot nu toe doet enkel de Amerikaanse centrale bank (Fed) aan kwantitatieve verstrakking. Hoewel de Fed niet actief obligaties verkoopt, is haar afwezigheid in de markt als opkoper van obligaties zeer relevant.” … Duh.. de FED bouwt haar balans iedere maand met 50 miljard dollar af. Als het niet is door actief obligaties te verkopen, hoe dan wel ?

fundsmentalist
Gast
fundsmentalist

Misschien door het niet hernieuwen van obligaties die op eindvervaldag komen?

Eljo
Gast
Eljo

Als ik me niet vergis, doen ze dat (of kunnen ze dat doen) door obligaties die ze in verleden opgekocht hebben en die op vervaldag komen, niet meer te herinvesteren. En zodoende de balans te verkleinen naarmate er meer en meer vervallen.

kurt
Gast
kurt

Ze hebben de balans in 2018 van 4500 miljard naar 4000 miljard verlaagd. Voor 2019 willen ze iedere maand 50 milard afbouwen. Als ze dat werkelijk doen gaat de beurs nog 30 % lager. Voor mij geen probleem, zit toch in cash en edelmetaal.

Nico
Gast
Nico

Kortweg: Aandelen van opkomende landen hebben de voorkeur op die van de ontwikkelde landen. Interessant. Acht u deze aandelen aan hun huidige waarde duur?

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be