About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

24
Reageer op dit artikel

avatar
12 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
platinkurtAnnAl Fonds (Marc Person)E10NE (niet E10) Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
E10NE (niet E10)
Gast
E10NE (niet E10)

Wat is dat schrikken! Een Item waar op zo’n korte tijd zoveel eensgezinde reacties op volgen. Ben er zelf twee dagen tussenuit geweest (geen TV met quasi alleen asiel- of vreemdelingen-reclames, geen krant met enkel slecht nieuws, geen gezeur van politici die ons trachten wijs te maken hoe goed ze voor ons zorgen en het ergste van al…..ook twee dagen geen MK! Ben het volledig eens met de reacties van de andere volgers. Ongelooflijk wat ik op vijf jaar via MK allemaal geleerd heb op gebied van fondsen/financiële zaken! Hoop echt dat wij in de toekomst op dezelfde wijze op… Lees verder »

Lieven
Gast
Lieven

Inderdaad, MK bedankt voor alle info. Nu moet ik wel toegeven dat ik sedert 2014 met de aangekochte fondsen mooie resultaten behaal. De grootste uitdaging (crash) moet nog komen, denk ik.

Ed
Gast
Ed

Jullie slaan de nagel op de kop. Een onderzoek naar de tevredenheid rond aangeboden bankproducten zou wel eens heel negatief kunnen uitvallen voor de banken. Zelf ben ik tientallen jaren veel te naief geweest en de banken volop gesponserd, want zij zijn de enige partij die daar goed is uitgekomen; Ik tel vandaag nog steeds de verliezen. En dat zijn dan producten waarvan de bankdirecteur beweert ze zelf ook te hebben aangekocht!! Functie en diplomas blijken dan dus toch geen garantie te zijn, of gaan die nu echt zover met hun leugens dat we hun menswaardigheid in twijfel moeten trekken?… Lees verder »

kurt
Gast
kurt

Bij Belfius zijn 95 % van de beleggers erg tevreden, toch tenminste volgens hun slogan.

platin
Gast
platin

Ja , een 2 tal jaar terug een nieuwe contact persoon bij Kbc.
ja dus op gesprek.
Vertelde heb een lijstje van uit het verleden met jullie aanbevolen zaken en hun opbrengsten.
Dat lijstje is beschikbaar via mail , heden …..
Het kleine voordeel , heb ze nooit meer gehoord.
In gesprek ook vermeld , vervalt er iets , gewoon op rekening.
En raar maar waar , ze sindsdien niet meer gehoord.
Blijkbaar snapte ze het.
Vanwaar die kennis , dankzij mijn kapitaal.

Ann
Gast
Ann

Dik 3 jaar geleden kwam er geld vrij, en ging ik goedgelovig naar mijn bank. Want zij zouden me vast kunnen helpen, met een product dat “wat meer” opbrengt dan een spaarboekje. Defensief dus. Ik werd er zowat gepusht om te tekenen, om ineens voor een (heel) groot bedrag dakfondsen te kopen. Het was NU de moment ! Over gespreid instappen werd niet gesproken. En hoe moest ik weten dat het kon ? Deze “adviseurs” hun doel was bereikt : ze hadden hun maandelijkse verkoopdoelen gehaald. Ik betaalde een serieus bedrag aan instapkosten, waar ik op weg naar huis niet… Lees verder »

Jan
Gast
Jan

Groot gelijk Ann. Bedankt voor jullie werk MijnKapitaal.

Het manneke
Gast
Het manneke

Sinds MK bestaat ben ik meer “professional” geworden dan door eender welk ” beleggingsadvies” dat ooit door een bank aan mij werd gegeven …
Dank U wel hiervoor.
Vraagje : worden beleggingsclubs als “professional”l aanzien ? Anders ligt daar misschien een deel van mogelijke oplossing.

gast
Gast
gast

Heel interessant -én angstaanjagend- artikel.

Hoe reageert de bevoegde minister op jullie bevindingen?

Kristof
Gast
Kristof

Een prachtig artikel, vol waarheden! Ook ik heb via MK veel bijgeleerd (en nog steeds).
Belangeloos mensen informeren op een degelijke manier; de (groot)banken van deze wereld kunnen er nog iets van leren. Mochten zij even eerlijk zijn tov hun klanten …

Gelukkig is er nog steeds het forum & de artikels van MK !

de kleine zelfstandige
Gast
de kleine zelfstandige

Of vrij vertaald: ‘zijn ze dom, houd ze dom’

bargain
Gast
bargain

Beste redactie,
Heel goed artikel waar ik volledig dezelfde mening over heb.
Welke geheimen mogen er in godsnaam dan vermeld worden in de prospectussen “for professionals only” dat daar zo furieus op gereageerd wordt door FSMA. Is het mogelijk een tipje van de sluier op te lichten zonder in de fout te moeten gaan? In welke richting moet ik dan denken?

proficiat!

De Waarheid
Gast
De Waarheid

Terecht van FSMA

Christophe
Gast
Christophe

Dankzij MijnKapitaal heb ik alle essentiële info rond financiën en beleggen opgedaan. Daarnaast hebben jullie zelf strategieën als GOGI en diverse portefeuilles ontwikkeld om alternatieven te kunnen bieden aan de lezer naast het traditionele advies van maandelijks indexbeleggen. Heel veel dank aan het team van MijnKapitaal, ik hoop nog veel artikels te mogen lezen!

Raoul
Gast
Raoul

Hiermede bedank ik jullie nogmaals voor de belangloze inzet en de informatie die jullie bezorgen. Volhouden!

Leon
Gast
Leon

MK is een zeer lovenswaardig initiatief en sterke aanrader. Waar is de bescherming van de consument als er nog altijd oneindig veel rommelfondsen circuleren, de auto’s met sjoemelsoftware. Spijtig, maar voor fondsen bestaan geen uitstoottests. Er zijn fondsen die tientallen jaren nagenoeg niets opbrengen en toch mogen ze nog altijd lustig en vrolijk verkocht worden. Jawel, beslist lucratief voor de ene partij, rampzalig voor de andere. Als de FSMA bescherming hoog in het vaandel draagt, waarom publiceert zij dan geen lijsten die tenminste waarschuwen voor de eeuwige onderpresteerders? Zolang dit niet gebeurt, blijft het een hopeloze en bedrieglijke wildgroei, een… Lees verder »

Ray
Gast
Ray

Ik kan me 100 % vinden in jullie artikel. Ik ben echt veel wijzer geworden inzake beleggingen sinds ik enkele jaren geleden “MijnKapitaal” heb leren kennen. Ik kijk steeds met veel interesse uit naar nieuwe artikels. Proficiat heren.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be