About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Reageer op dit artikel

17 Reacties op "Nu al fondsen kopen of toch maar wachten ?"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Philippe
Gast

Flossbach heeft zijn beleggingsregels voor zijn fonds Multiple Opportunities gewijzigd sedert 1 januari 2018. Zij beleggen nu minimum 25% van hun kapitaal in aandelen.

Dit omwille van een wijziging in de Duitse belastingwetgeving die Duitsers toelaat om bepaalde meerwaarden belastingvrij te ontvangen als het fonds minimum 25% in aandelen belegd is.

De fondsbeheerder kan dus zijn assets niet volledig vrij meer vastleggen.

Wat in het geval van FVS geen verandering in de prestaties meebrengt want ze hebben altijd al meer dan 25% in aandelen belegd.

Mark
Gast
Interessant om eens de nuchtere Duitse visie van Flossbach te horen, veruit het beste mixfonds. Wel opmerkelijk dat ze al over recessie spreken. Kan je hen trouwens eens vragen wat hun strategie was in 2008 waar ze toch uitzonderlijk sterk doorheen geworsteld hebben. Amper -14% gevolgd door +41% in 2009 (zie de Duitse KIID of jullie excel met jaarcijfers). Uit een grafiek van hen kon ik zien dat ze toen hun aandelen verlaagd hebben naar 40% en voor een groot deel in converteerbare obligaties zaten dus ze hebben wel degelijk actief iets gedaan toen maar kan je hen daar eens… Lees verder »

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be