About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

6
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
kurtLucAl FondsdidiKevin Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Luc
Gast
Luc

Goede post Robokat. Vooral een trade war met China die hij wil beginnen lijkt plausibel omdat dit binnen zijn bevoegdheid ligt. Dat we minstens een sterke correctie gaan krijgen lijkt bijna niet te vermijden. Vergeet daarbij ook niet dat Trump zich omringt met mensen als Carl Icahn die niet vies zijn van een nieuwe big short. Kunnen jullie misschien ook eens interviews doen met fondsbeheerders als Flossbach en First Eagle hoe zij de komende 4 jaar zien? Ik zou vooral eens willen weten in geval van een zware crisis of zij dan effectief iets bijzonders zouden/kunnen doen of gewoon blijven… Lees verder »

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Ik ontmoet momenteel wel een aantal mensen om te spreken over de outlook 2017. Jij spreekt over 4 jaar terwijl de meesten al hele grote vraagtekens zetten bij 2017 alleen. Wat gaat Donald Trump en zijn team miljonairs/miljardairs allemaal in gang zetten? De enigste manier om te zien of iemand de goede strategie heeft? Ik moest “had” schrijven want het is: achteraf terugkijken. Wij gaan er van uit dat als je spreidt over zo’n 10 fondsbeheerders, die reeds bewezen hebben dat ze het over langere tijd kunnen, de kans groot is dat ze het ook in de toekomst zullen kunnen.… Lees verder »

Luc
Gast
Luc

Wat die trade war met China betreft, is dat eigenlijk iets waar de Trump administratie grote autonomie heeft of is daar toch ook een meerderheid in Congress voor nodig?

Zolang een meerderheid in Congress nodig is, zal het allemaal niet zo’n vaart lopen gezien traditionele Republikeinen graag de status quo verdedigen. Ik moet toegeven dat ik niet goed weet hoeveel autonomie de Trump administratie heeft in dat soort materie.

kurt
Gast
kurt

Trump zal zijn campagneretoriek over protectionisme wel milderen, vooral omdat de VS de Chinezen nodig hebben om hun staatsobligaties te kopen.

didi
Gast
didi

Als ik het Doomberg scenario zo lees, dan misschien toch maar (gedeeltelijk) beleggen in vastgoed zou ik zo zeggen….??

Kevin
Gast
Kevin

Als ze net zoals in 2016 maar 2 ‘voorspellingen’ fout hebben dan staat ons iets ergs te wachten? Het gaat om fundamenten die beschadigd worden, dus de kans op een recessie is reëel. Langs de andere kant denk ik dat 2017 een goed beursjaar wordt. Olie zit in een stijgende trend en ook de economie verwacht een kleine groei. Gisteren nog een artikel in Het Nieuwsblad gelezen van de man achter Spaargids.be dat de rente ook in 2017 blijft dalen. Waar gaan mensen met hun geld dan naar toe? Er is buiten aandelen en fondsen geen alternatief. Pas wanneer de… Lees verder »

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be