About the author

HKDS

In de jaren 90 ontdekte ik dat ik meer rente op mijn spaarrekening kon krijgen bij een andere bank dan mijn huisbank. De volgende stap in de zoektocht naar meer rendement was het overhevelen van spaargeld naar kasbons en obligaties. Door vervolgens mijn beleggingshorizon te verruimen en op zoek te gaan naar beleggingen voor onbepaalde tijd, ben ik bij fondsen terechtgekomen. Dit paste perfect in mijn filosofie van spreiding over verschillende activa.

Related Articles

12
Reageer op dit artikel

avatar
6 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
HISRobokatAl FondsKevin Bhkds Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Kevin B
Gast
Kevin B

Ik doe al pensioensparen via BNPP Pension Balanced. Die belastingsrubriek is dus al volledig opgebruikt. Is het zinvol om nog extra in dit fonds te beleggen (zonder fiscaal voordeel dan)?

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Vind je de prestaties van de pensioenspaarfondsen zo schitterend ? Wij vinden ze eerder pover: ze worden maar interessant als je de aankoop fiscaal kan immuniseren.
Ik zou dus persoonlijk nooit pensioenspaarfondsen kopen als daar geen fiscale winst tegenover stond.

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Lees onze artikels maar eens over pensioenspaarfondsen. Zelfs de allerbeste fondsen voldoen amper aan de kwaliteitseisen die we aan fondsen stellen op onze site. Er zijn dus veel betere keuzes.

HIS
Gast
HIS

Indien u nog geen hypothecaire lening hebt lopen, kunt u ook kijken naar het tweede luik van het langetermijnsparen, nl. naast pensioensparen (dat inderdaad interessant is via bancair fonds) een pensioenverzekering. Voor deze pensioenverzekering kunt u ook een belastingvermindering van 30% genieten.

Rick
Gast
Rick

hebben jullie de bank in kwestie om een reactie gevraagd?

>Ook populair in onze contreien is het pensioenspaarfonds BNPP B Pension Balanced:
> presteerde jaarlijks 13,8% over de opgemeten 3 jaren.

wat is eigenlijk het verschil tussen een “pensioenspaarfonds” en andere fondsen?
wanneer mag “een fonds” zich “pensioenspaarfonds” noemen?
moet je klant zijn bij -in dit geval- BNP om bovenvermeld fonds te kunnen kopen of kan je dat bijv. ook bij Binckbank / Argenta / … kopen?

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Heb je gezien dat BNPP Pension Balanced onze Award pensioenfonds heeft gekregen: https://www.mijnkapitaal.be/andere-beleggingen/pensioensparen/mijnkapitaal-award-voor-pensioensparen-2015-16/
In dat artikel kan je ook de verschillende aanbieders vinden.
Verschil met gewone fondsen: er bestaat een heel reglement waaraan zo’n pensioenfonds moet voldoen. Maak je daarover geen zorgen want daar zorgen de banken wel voor.

obelix
Gast
obelix

jammer dat deze site niet opgestart werd in 2009, ons kapitaal was dan misschien al verdubbeld of het scheelt niet veel,
nu wordt het populair op een moment dat de put van 2008 weer rechtgetrokken is

Jan H
Gast
Jan H

@jempi gene paniek… min 10 is maar virtueel… gespreid instappen op een allow moment, dan heb je meer kans om resultaten te hebben!

jempi
Gast
jempi

thanks

jempi
Gast
jempi

Ja cijfers zeggen nooit alles, want ze vertellen U alleen maar sprookjes!
Maar vind het toch ne moeilijke tijd om te weten wat ene mens met zijn centen gaat doen!
Waarom, omdat ik dit jaar pas voor de 1 ste keer zo een portefeuille heb aangekocht (mixer ), voordien we via bank klikfondsen,maar wil toch zien hoe dit verder loop nu.
Heb nog altijd een beetje faalangst om meer aan te kopen?
Trouwens zoals in uw artikel gisteren, ja bij mij ook herstel van de mixer, naar een gemiddelde van – 4 %. 2 nog van – 10 %!!!

Rudi
Gast
Rudi

héhé, …ik wacht op reacties, top artikel….

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be