About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ann
Ann
3 jaren geleden

DE grote vraag die bij mij bovenkomt, is of de fondsenhuizen nog wel geïnteresseerd gaan zijn in de Belgische markt. Gaan we nog vrij kunnen kopen wat we zelf willen ? Of moeten we ons beperken tot een handvol huisfondsen van banken, die nog meer kosten gaan aanrekenen ?
Zijn Febelfin/de regering/… de mensen hiermee net niet in risicovollere activa aan het pushen, omdat de rest hier ev. niet meer aangeboden kan worden ?

Mario
Mario
3 jaren geleden

Ik begrijp dat je een alergie kunt krijgen van een teveel aan regulering, maar aan de andere kant hoor ik een “eigen rendement eerst” redenering achter: laat ons zoveel mogelijk winst maken ook al gaat het ten koste onze eigen toekomst en zeker die van onze kinderen. Belgie is inderdaad wat klein om dergelijke regels in te voeren, maar als we moeten wachten op Europa… inderdaad: als we al beginnen op kleine schaal kan Europa snellere stappen vooruit zetten door een deel van het werk te herbruiken. De eerste grondwet door Napoleon ingevoerd heeft immers ook in vele landen gediend als solide basis.
Misschien klink ik naief, vooral als je ziet hoe goede bedoelingen via lobbywerk al te vaak misbruikt worden. Toch vond ik het noodzakelijk om investeringen in destructieve technologieen te benadelen of toch minstens voor de nodige transparantie te zorgen. Ook als ik daardoor een klein stukje rendement moet inleveren.

Mario
Mario
3 jaren geleden

Een esg-score zoals morningstar gebruikt voor sommige fondsen kan een beter alternatief zijn. Eventueel in combinatie met variabele criteria waardoor je een nieuwe score kunt berekenen afh van de factoren die men meer of minder in rekening wil brengen.

Ann
Ann
3 jaren geleden

De verborgen agenda die jij vermoedt, is wat ik vanaf het begin af aan al voor vreesde. Zeker als het van Febelfin komt…

Vowani
3 jaren geleden

Waar kunnen we de argumenten lezen van de voorstanders van deze voorstellen, zodat we één en ander kunnen afwegen?

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

8
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x