About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Reageer op dit artikel

15 Reacties op "Het risicobesef is zoek"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Wim Wylock
Gast

Volgende grafiek spreekt m.i. boekdelen …

http://www.macrotrends.net/1319/dow-jones-100-year-historical-chart

verklein eens van 1980 tot nu en vink log scale af.

Philip
Gast

Wat met het idee om maandelijks een bedrag te verkopen bij de huidige GOGI STOP en bij GOGI SPREAD terug maandelijks bij te kopen of ….. het verkochte bedrag gebruiken om in te spelen op een echte correctie of crash?
Nu zijn volgens verschillende bronnen de aandelen wat “duur “.

de kleine kmo-er
Gast

Ha, ik kan ook eigenlijk niet wachten…. tot er wat ambiance komt op de markten. Het is o zo saai op dit moment 🙂

En inderdaad als het risicobesef weg is dan is het misschien tijd om winst te pakken en even uit te stappen?

jean-Claude
Gast

En men spreekt hier alleen van “aandelencrash” en niet van een “bondscrash” die ook vroeg of laat komt als de rente gaat stijgen en waaraan onze mixer zekers heel gevoelig zou zijn.

mathias
Gast

Ik beleg normaal maandelijks gespreid in fondsen via rabo en keyplan. oa in fondsen hier vermeldt op de site.
De vorige aankoopronde heb ik nu toch ook wel even opgeschort om dan volgende maand weer te evalueren.
Als je de beursgrafieken bijna verticaal naar omhoog ziet wijzen is het waarschijnlijk geen goed moment om bij te kopen…
Aan de andere kant is er ook nog altijd de inflatie die invloed heeft op het cash spaargeld.
Het blijft een moeilijke oefening.

Wim Wylock
Gast

Is het dan niet de moment om tijdelijk mijn Mixerfonds te verkopen en terug te kopen eens de tijd daar rijp voor is?

Eyckmans M
Gast

Ik zit met dezelfde “schrik” als Robokat en blijf eigenlijk op de zijlijn en dit al geruime tijd . Maar iedere dag weer zie ik de koersen klimmen….
Robocat zegt iets interessants over Buffett. Iedereen die belegt heeft die naam al wel eens gehoord, maar mijn vraag nu: kan ik van hieruit ook beleggen in het Hathaway fonds van Buffett en hoe moet ik dat dan doen ? Als Buffett zo voorizchtig is dan zal zijn fonds toch ook wel minder risicovol opgebouwd zijn ?
Bedankt op voorhand

Luc
Gast

Ik blijf wachten op toch minstens een kleine correctie om nog iets te kopen maar vrees dat dit nog lang kan duren. Wat ik echter overal lees is dat veel pensioenfondsen die traditioneel in bonds belegden in aandelen zijn gekropen en daar blijven zitten om toch nog enige return te halen. Dat was ook de verklaring volgens velen van de korte dip na de Brexit. Vraag mij af wat er dan moet gebeuren opdat die situatie terug zou normaliseren.

Philip
Gast

ivm mixerfondsen:
Volgens oudere info zijn er defensieve en minder defensieve mixfondsen in de totale lijst van mixerfondsen Mijn Kapitaal
Zou een verstandige beheerder van jullie selectie mixfondsen ook geen rekening houden met een mogelijke grote correctie of crash zodat een minuswaarde van 15 a 20 % uitgesloten wordt?

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be