We ontvingen volgende prognose over de verwachte evolutie van de US dollar:
Tien redenen waarom de dollar in 2018 verder zal dalen
De US-dollar, die van oudsher een veilige havenvaluta is tijdens volatiele periodes, handelt tegen de laagste prijzen in meerdere jaren. Maar de greenback is misschien nog niet voorbij, aldus Michalis Ditsas, Fixed Income Investment Specialist en Fabrizio Quirighetti, Co-Head van Multi-Asset en manager van het fonds OYSTER Absolute Return bij SYZ Asset Management. In hun laatste onderzoek voorspellen Ditsas en Quirighetti een daling van de dollar in de tweede helft van het jaar, met een richtprijs van 1,30 tegen de euro aan het einde van 2018. Hun prognose is gebaseerd op tien argumenten die hieronder worden beschreven.
Fed-verstrakking opgenomen
De aanscherping van de financiële voorwaarden door de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) is nu grotendeels geïntegreerd in de markten. Aan de andere kant is het normalisatieproces van de Europese Centrale Bank (ECB), de Bank of England (BoE) en de Bank of Japan (BoJ) nog niet gestart of is net van start gegaan. Zowel de BoJ als de ECB zijn nog steeds in volledige kwantitatieve versoepeling.
Cyclische verschillen
De Europese en Japanse economieën zijn minder ver gevorderd in hun expansiecyclus dan de Amerikaanse economie. In deze context, en hoewel het eurogebied en Japan een overschot op de lopende rekening hebben van ongeveer 3% van het bbp, wijzen de economische fundamentals op een versterkende fase van de euro, en vervolgens op de yen. ten opzichte van de dollar, die voor het probleem van het dubbele tekort staat, namelijk de combinatie van een extern tekort en een begrotingstekort in de Verenigde Staten.
Het effect van douanerechten
De aankondiging door de Amerikaanse president Donald Trump van de invoering van tarieven op de invoer van staal en aluminium verhoogt de druk op de greenback verder. Deze beslissing lijkt inderdaad het impliciete doel te hebben de dollar te verzwakken en de appreciatiedynamiek van de euro en de yen te versnellen.
Kosten van dekking
Zelfs als er misschien minder rekening mee wordt gehouden, zijn de kosten van de dekking ook een factor die niet mag worden verwaarloosd. De kostprijs van het afdekken van het dollarrisico is aanzienlijk toegenomen sinds het vierde kwartaal van 2017, waardoor het beleggen in Amerikaanse staatsobligaties duur is voor Europese en Japanse beleggers.
Minder aantrekkelijke diversificatie
Europese en Japanse beleggers zijn, onder andere, aangetrokken door Amerikaanse staatsobligaties vanwege negatieve rendementen op hun eigen soevereine markten, maar ook vanwege diversificatie. Door de huidige stijging van de indekkingskosten voor EUR / USD en JPY / USD zijn de bovengenoemde financiële stromen en de resulterende diversificatievoordelen minder aantrekkelijk geworden. En hun aantrekkelijkheid zal verder afnemen, laat staan met Bunds (en misschien, op een dag, Japanse staatsobligaties) tot een positief rendement.
Sterke druk op de euro
De aankoopprogramma’s van de ECB en de BoJ-staatsobligaties deden het beter dan de netto-uitgifte, in tegenstelling tot het nooit-over-the-counterprogramma van de Fed. In deze landen heeft deze situatie kopers van staatsobligaties, zoals verzekeraars en pensioenfondsen, gedwongen om hun blootstelling aan buitenlandse obligaties, voornamelijk aan Amerikaanse staatsobligaties, te vergroten. Als gevolg hiervan zou een normalisering van het beleid van de ECB opwaartse druk kunnen uitoefenen op de Europese koersen en de valuta kunnen versterken.
Amerikaanse aandelen minder aantrekkelijk
De Europese en Japanse aandelenwaarderingen zijn lager dan die van hun tegenhangers in de VS, terwijl hun groeipotentieel hoger lijkt te zijn gezien het stadium van hun economische cyclus. Deze marktdynamiek – en de effecten ervan op de vraag van beleggers naar in US dollar luidende aandelen – weegt ook mee in de balans.
Toenemend begrotingstekort
Het traject van de greenback wordt niet alleen beïnvloed door de doctrine ‘America First’ van Donald Trump. De belastinghervorming aan de andere kant van de Atlantische Oceaan leidt tot een toename van begrotingstekorten, die over het algemeen leidt tot een daling van de dollar. Minder steun voor de dollar Ervan uitgaande dat de gesynchroniseerde wereldwijde groei aanhoudt en er een geleidelijke normalisatie van het Europese en Japanse monetaire beleid plaatsvindt, moeten de financiële stromen die de dollar de afgelopen jaren hebben ondersteund, worden teruggedraaid. Met negatieve Bunds en Japanse staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar moesten Europese en Japanse obligatiebeleggers zich wenden tot Amerikaanse Treasuries om rendement te genereren, maar de situatie verandert.
China verlaagt zijn blootstelling aan Treasuries
China laat de renminbi niet vallen uit angst om ervan beschuldigd te worden zijn munt te manipuleren. Tegelijkertijd koopt de Chinese Volksbank niet zoveel Amerikaanse Treasuries als normaal.
Opgemerkt moet worden dat een valuta zelden “in een rechte lijn” in waarde daalt en dat correctiefasen, na plotselinge schommelingen als gevolg van veranderingen in de macro-economische context of het beleid van centrale banken, soms aanzienlijke rebounds kunnen veroorzaken. . Desondanks ondersteunt het hierboven gepresenteerde bewijs onze overtuiging dat de dollar zijn neerwaartse trend zal voortzetten.
Wij geven deze prognose zoals we ze zelf ontvingen. Wie zijn wij om daar zelf onze opvattingen aan toe te voegen. De toekomst zal het uitwijzen…
Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
10 redenen die logisch lijken, maar momenteel is er 1 reden waarom de dollar stijgt, of liever de euro daalt. Italië.
Dat klopt. Vanmorgen zei Sean Taylor, Chief Investment Officer en Head of Emerging Markets bij DWS me dat het niet de USD is die stijgt, maar de euro die daalt wegens problemen in Italië EN Spanje en in mindere mate de onzekerheid wegens de Brexit.
© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be