About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Patrick Claerhout
Patrick Claerhout
8 jaren geleden

Al Fonds, ik ben een beetje verbaasd dat een artikel over TINA een slotparagraaf bevat, die niets met TINA te maken heeft. Dat u waarschuwt voor commerciëlen en marketingmensen, daar kan ik inkomen. Maar moet dit nu echt via een sneer naar ecologisch- en ethisch beleggen? Die thema’s lijken me in alle geval niet de meest verpreide marketingpraatjes van de laatste jaren te zijn.
Op mijn blog -ja, ik ben dus een verkoper- staat een link naar jullie blog omdat ik jullie ongebonden meningen en analyses de moeite waard vind voor wie op zoek is naar onafhankelijk advies. Ik ben ruimdenkend genoeg om de link te laten staan. Maar ik vind dat uw slotparagraaf als een tang op een varken past bij de rest van uw artikel.

Darts
Darts
8 jaren geleden

Al Fonds, wat uw afkeer voor trackers betreft, ik heb hetzelfde gevoel.
Om even terug te komen op mijn BEL 20 vergelijking.
Er zitten daar natuurlijk wel nogal wat aandelen in die een behoorlijk dividend geven. Iemand die deze aandelen heeft gekocht zal zijn aandeel in koers hebben zien dalen maar wel jaarlijks een mooi dividend hebben gekregen die veel goed kan maken.
Soms stelt men een aandelenfonds samen uit aandelen die een behoorlijk dividend geven. Ik vermoed dat deze minder volatiel zijn.
Al Fonds, kent u dergelijke fondsen en hoe komen deze uit uw screeningsysteem.

patrick
patrick
8 jaren geleden

In mijn jeugd las ik het boek ‘liefde is een werkwoord’, maar, dit even terzijde. Het klopt allemaal wat je zegt al fonds, maar, je vergeet de psychologische drempel in het verhaal, wat voor veel beleggers een belangrijke factor is. Bij een spaarrekening heb je de zekerheid van pakweg 2 %. Bij fondsen daarentegen heb je die zekerheid niet, en dat is voor velen een brug te ver.

Darts
Darts
8 jaren geleden

Ik zal waarschijnlijk wel weer wat over mijn hoofd krijgen maar kan het toch niet laten even de koers van de Bel20 te vergelijken, niet met 3 maanden of een jaar terug maar even vijf jaar terug. Wat kan daar nu mis mee zijn.
Koers 18/10/2007 = 4457
Koers 18/10/2012 = 2408
Wilt dit nu zeggen dat we nu voor aandelen moeten gaan, misschien, we zullen het pas zoals altijd maar later weten.
Wat we zeker weten is dat iemand die vanaf 2007 vol voor een eenvoudige spaarrekening is gegaan stukken beter af is dan de gemiddelde aandelenbelegger.

Jhn
Jhn
8 jaren geleden

Geef mij maar TIA’A: There Is An Alternative!
De positieveling in mij zegt dat ik op de,goede weg ben …
Als je in deze tijd al een bescheiden winst maakt, dan ziet de toekomst er goed uit …

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

Volg ons via mail
LinkedIn
Share
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x