About the author

HKDS

In de jaren 90 ontdekte ik dat ik meer rente op mijn spaarrekening kon krijgen bij een andere bank dan mijn huisbank. De volgende stap in de zoektocht naar meer rendement was het overhevelen van spaargeld naar kasbons en obligaties. Door vervolgens mijn beleggingshorizon te verruimen en op zoek te gaan naar beleggingen voor onbepaalde tijd, ben ik bij fondsen terechtgekomen. Dit paste perfect in mijn filosofie van spreiding over verschillende activa.

Related Articles

39
Reageer op dit artikel

avatar
23 Comment threads
16 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
23 Comment authors
WouterobelixAl FondsBennySloef Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Wouter
Gast
Wouter

Ik zou als volgt te werk gaan. Onmiddellijk een all-in vakantie boeken met het gezin. Zo neem ik even de tijd om echt goed na te denken over wat we willen met de rest van ons leven. Maar als je het me nu vraagt, denk ik dit te gaan doen : Vermoedelijk blijf ik nog een tijdje halftijds werken, tot ik een nieuw en duidelijk plan heb voor de lange termijn. Wie weet kan ik me ergens in een startup of dergelijke inkopen. Ik volg een opleiding tot beleggingsadviseur, zo kan ik mezelf en misschien anderen verder helpen 🙂 Ik… Lees verder »

obelix
Gast
obelix

geen geld ook niet;
dus als ik mag kiezen tussen de 2: graag veel, maar ik zou discreet zijn

Benny
Gast
Benny

Toevallig of niet maar een gezin hier in de straat heeft vorig jaar ook de lotto gewonnen. Nu hebben ze voor 200.000 euro aan auto’s voor de deur staan. Ja, als je maar gelukkig bent zeker.

obelix
Gast
obelix

in het frans zeggen ze “pour vivre heureux, vivons caché”

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Geld maakt niet gelukkig, maar als je er veel van hebt, is het wel gemakkelijk.

Benny
Gast
Benny

Heb iemand gekend die 2 miljoen euro won. Gevolg, vrienden kwijt, vrouw kwijt, Job kwijt en de arme man heeft zich tenslotte van het leven beroofd. Nu zit ik elke week met iemand aan tafel die maandelijks rond de 15.000 euro verdient. Is deze man gelukkiger dan iemand anders, nee zeker niet. Geld teveel is ellende maar te weinig is ook ellende. Gewoon goed rondkomen meer moet dat niet zijn. En geloof me maar die man van 15.000 euro klaagt soms ook dat de prijs van een brood zo duur is.

Sloef
Gast
Sloef

De realiteit is dat niemand van degenen die hier hun “plan” hebben uitgezet ooit met €15 miljoen heeft omgegaan. Dat is ook iets wat erkend wordt door de Nationale Loterij als een probleem, want zij hebben een cel winnaarsbegeleiding opgericht. Hoe ver die hulp gaat weet ik niet, want ik heb er nog nooit beroep op moeten doen en zal dat ook nooit moeten aan gezien ik nooit meespeel. €15 miljoen is een heel ander kader dan €1 miljoen. €1 miljoen is voor een harde werker niet onrealistisch. Wie dat wint, kan sneller mentaal mee zijn met het verhaal waarin… Lees verder »

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Miljaar, nu win ik toch wel 15 miljoen zeker. Wie zou ik daar de schuld van kunnen geven ?

Sloef
Gast
Sloef

Ach zo, het was geen hypothetische vraag, je bent gewoon achter advies voor jezelf aan het hengelen. 😉

Ik weet niet hoe rijk je bent Al Fonds, maar als je die €15 miljoen zelf verdiend hebt kan ik aannemen dat je daar mee om kan. Als je die toegeworpen krijgt, kan je daar niet mee om. Je moet maar eens de verhalen van lottowinnaars lezen. Of het niet te ver zoeken: heel wat erfenissen worden verkwanseld, zowel geld als bedrijven, als zoontje ze ontvangt.

Kevin
Gast
Kevin

Dat is wat ik ook zeg.

Mensen worden ongelukkig en kunnen het mentaal niet aan als dat bedrag onmenselijk hoog is.
Iemand die 500.000 euro of hooguit 1 miljoen euro wint zal daar mentaal veel beter tegen kunnen en die zal zich een ‘gelukkiger’ mens kunnen voelen.

Szpilman
Gast
Szpilman

Ik zou geen geld uitdelen aan mensen, heel misschien enkele 100.000 aan mijn 2 zussen. Mijn ouders hebben geld genoeg en zijn bijna op pensioen, dus die krijgen niets. Vrienden krijgen zeker geen cash, maar ik zou ze wel mee laten genieten van mijn rijkdom. vb, voor een prikje gebruik laten maken van mijn huisje in de Provence (niet gratis want dan hebben ze toch geen respect voor het materiaal) Ik zou van het bedrag: 1/3 in kapitalisatie-fondsen steken 1/3 in een dividend-portefeuille of distributie-fondsen zodat ik een inkomen heb 1/3 houden gebruiken voor volgende aankopen: -mooi huis in Belgie… Lees verder »

luc1961
Gast

Ik denk het geld te verdelen voor mij, mijn broer en moeder, ieder 1/3. Dan is er geen ruzie in mijn kleine familie.

Benny
Gast
Benny

Resultaat = geld maakt niet gelukkig.
Ideaal is goed rondkomen.
Ik heb nog maar weinig gelukkige lotto-winnaars gezien.

evita
Gast

Ik zou zot worden van glorie en moeten nadenken over wat ik met dat geld moet doen.

jean claude
Gast
jean claude

Alles hangt er vanaf hoe oud u bent en wat u reeds hebt ! Als gepensionneerde zou ik vooral een appartementgebouw laten bouwen in een heel goed gelegen gebied bv , als Brusselaar in St Pieters Woluwe met zicht op de zonienwooud of in Bosvoorde . 3 verdiepingen met elk 2 appartementen tussen 120 en 150 m2 om te verhuren en op 4e verdieping een penthouse van 250 M2 met grote terras voor mij . De 6 appartementen worden elk 1500 € /maand + lasten verhuurd = 90.000 € NETTO / jaar die , voor mij , ruim voldoende zijn… Lees verder »

roel
Gast
roel

Ik ga eens goed zot doen: een horentje met drie bollekes ijs in plaats van twee die ik nu altijd pak.
als’t mag van mijn mijn vrouw tenminste 😉

Jhn
Gast
Jhn

Zot worden!

Karien
Gast
Karien

Ik stop meteen met werken en las een sabbatjaar in. In die tijd zet ik alles op een rijtje en bepaal wat ik verder wil gaan doen. Mijn voorkeur gaat uit om te gaan investeren in ontwikkelingslanden, bij mensen die het minder goed hebben dan ik. Bvb. microkredieten voorzien voor vrouwen zodat zij een eigen handeltje kunnen opstarten, hun kinderen kunnen laten studeren enz… In elk geval iets doen waardoor zijzelf verantwoordelijkheid kunnen opnemen voor hun eigen leven en iets kunnen opbouwen. Dus niet schenken, maar mogelijkheden scheppen. Ik hoef daarbij geen rendement te hebben, ik denk dat mijn grote… Lees verder »

bartgijssens
Gast
bartgijssens

Ik heb mij laten vertellen dat het bedrag niet zomaar op uw zichtrekening wordt overgeschreven. Je wordt uitgenodigd in een kantoor waar een gesprek plaatsvindt. Daar zal men u vertellen dat het geld wordt overgemaakt aan een private vermogensbeheerder die u zelf mag selecteren. Het verschilt sterk van land tot land. In sommige landen krijg je extra psychologische begeleiding, I kid you not, over de impact die een dergelijke verandering in uw leven heeft. Ik zag ooit een reportage over winnaars van dergelijke bedragen. De meesten bevonden zich op de rand van een depressie, wensten dat ze nooit hadden gewonnen.… Lees verder »

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Ik “zit” al een aantal jaar in de financiële wereld. Geloof me als ik vertel dat vele vermogenden heel wat problemen en slapeloze nachten hebben met hun vermogen. Nu dat de rente zo laag staat, misschien nog meer dan vroeger.

Blackbelt
Gast
Blackbelt

Ik heb hierover ooit met onze CFO een gesprekje gehad tijdens een diner. Sinds mensenheugnis was er altijd een vrijwel risicoloze manier om een redelijke rente op je spaargeld te krijgen om je oude dag door te komen. Dat waren vroeger kasbons en spaarboekjes. Sinds een paar jaar bestaat dat gewoon niet meer. Als je meer wil dan een rendement van 1-1,5%, dan moet je risico nemen. En voor de overgrote meerderheid betekent risico en spaargeld water en vuur. Zelfs onder mensen die behoorlijk gestudeerd hebben is er echt weinig kennis over aandelen, fondsen of obligaties. Dat verwondert me iedere… Lees verder »

Kevin
Gast
Kevin

Alles hangt af van hoe groot het bedrag is dat je wint!

Als je 15 miljoen euro wint is dat VEEL te VEEL voor de modale burger die tot gisteren nog aan de band in de fabriek stond. Dat je ongelukkig wordt kan ik goed geloven. Maar dat komt omdat zo’n immens bedrag winnen heel je leven overhoop haalt.

Iemand die 200.000 euro wint zal hier ‘gelukkiger’ mee door het leven gaan omdat het een bedrag is waardoor Jan Modaal gewoon zijn lening op zijn woning afbetaald en that’s it!

CP1234
Gast
CP1234

Klopt, je kan dat op hun site ( nationale loterij ) lezen. Voor een bingo bedrag moet je naar de hoofdzetel, voor een mooi bedrag kan je naar een regionaal kantoor. Begeleiding zit er zeker bij.

Kevin B
Gast
Kevin B

zou toch zeker wachten tot einde v/d maand om te kijken hoe het met Griekenland evolueert

bvdv
Gast
bvdv

Er is allesinds een serieuze correctie aan de hand, de (Europese) indexen staan al op 8-13% in de min tov hun maximum. Een echte crash zal er wss niet komen, want daarvoor zijn de indicatoren niet echt negatief. Maarja, het blijft gokken é 🙂

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Ondertussen heb ik de laatste dagen al met 5 fondsbeheerders gesproken. Ze zijn allemaal positief over de tweede helft van 2015 maar het sleutelwoord is flauw.
Mijn visie is dan: als het flauw is, volgt er niet onmiddellijk een crash. Mijn ervaring is dat het net voor de crash plotseling erg hard gaat.
Je weet het natuurlijk nooit want de trigger is soms een beslissing van één of andere politieker: Tsipras in Griekenland, Abe in Japan of zal het Poetin zijn in Rusland?

Kevin B
Gast
Kevin B

In tegenstelling tot sommigen zou ik niets onmiddellijk uitdelen. Na eventueel een nieuw huis en misschien een leuke auto en een exotische reis, samen goed voor 1 à 2 miljoen zou ik met de overschot trachten een jaarlijks rendement/dividend te creëren. Ik hoop op een 4% rendement wat me elk jaar weer een half miljoen opbrengt. Dit zou ik dan wel gebruiken om elke jaar op te doen door zeker frequenter en exotische bestemmingen op te zoeken, eens een sterrenrestaurant uit te testen en uit te delen aan familie. Vrienden zou ik geen bedrag geven, maar bij dingen die we… Lees verder »

Blackbelt
Gast
Blackbelt

Gekke vraag… De kans om dat te winnen is kleiner dan binnen de week een hartaanval krijgen (zeker bij het leeftijdsprofiel van de lezers van deze site). Daarenboven moet iedereen beseffen dat spelen op de lotto of de euromillions eigenlijk een belasting is op domheid. Maar goed, de kans is even groot dat er ergens een onbekende suikernonkel met een vette spaarrekening het tijdelijke verwisselt voor het eeuwige. Wat zou ik doen: Mijn kinderen elk een miljoen geven zodat ze zich degelijk kunnen huisvesten. Nog wat geld in mijn huis steken, die villa met 5 garages en paardenstallen hoef ik… Lees verder »

CP1234
Gast
CP1234

15.000.000 gewonnen, joepie zou ik zeggen. 1. Ik zou aan niemand iets geven, niet omdat ik een egoïst ben, maar daar komt toch alleen maar miserie van. Het zal snel bekend zijn dat je hebt gewonnen en dan wil iedereen wel wat en verlies je je vrienden. ( ken iemand die vroeger de lotto heeft gewonnen ) 2. 10.000.000 zo gespreid mogelijk ( zoveel mogelijk banken dus, wordt een hele collectie ) op hoogrenderende spaar- en termijnrekeningen plaatsten. ( op dit moment is dat misschien gene vette maar er zijn genoeg goede jaren geweest ) De intresten hierop zou dan… Lees verder »

Ann
Gast
Ann

Van dat bedrag kan je al eens beginnen dromen… Eerst zou ik op zoek gaan naar een chalet/appartement in Zwitserland. En gezien de huidige koers gaat daar waarschijnlijk een heel groot deel naartoe.
Met de rest zou ik aandelen in portefeuille opnemen die me jaarlijks van een mooi dividend-inkomen kunnen voorzien.
Daarnaast zou ik ook minder gaan werken en misschien wat vrijwilligers werk gaan doen.
Afhankelijk van de omvang van het resterende deel, zou ik een deel in fondsen steken (maar misschien niet direct, aangezien iedereen een crash/correctie verwacht). Maar ook een beetje op safe spelen. Misschien Tak21, termijnrekening,…

Al Fonds (Marc Person)
Lid

verwacht iedereen een crash ?

Ann
Gast
Ann

Ik lees niet anders dan dat er een crash/correctie in de lucht hangt. Maar misschien is dat ook maar stemmingmakerij (op andere sites).
Het heeft me in alle geval niet tegengehouden om nu te starten… zij het wel met een iets kleiner bedrag dan initieel de plannen waren, en de rest (30%) hou ik achter de hand om bij te kunnen kopen.

Ben
Gast
Ben

Er is de laatste weken natuurlijk wel al een mooie correctie bezig. De dax is al met meer dan 10% gezakt en ook vele aandelen zijn serieus naar beneden gegaan in vergelijking met hun piek. Ik ben ondertussen toch begonnen met opnieuw aan te kopen 🙂

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Dan ben je misschien wel benieuwd hoe ons Flexer- en Mixerfonds het in deze omstandigheden doet. Is daar enige correctie te merken of niet? Morgen meer nieuws daarover.

Jappe
Gast
Jappe

5 miljoen steken in fondsen, aandelen (met focus op dividend) en obligaties – 33% elk. Bij deze investeringen zou ik ook genoeg spreiding nemen, world, verschillende sectoren. Dit moet meer dan genoeg cashflow opleveren elk jaar om te doen wat ik wil. Mijn job opzeggen en iets vrijwilligerachtig zoeken waar ik me voor kan inzetten twee dagen per week bv. (ik kan niet lager dan 4/5e werken op mijn huidig werk en dat vind ik te veel als ik financieel onafhankelijk ben). De resterende 10 miljoen zou ik eerst gebruiken om mijn hypotheek af te betalen. Vervolgens krijgen mijn ouders,… Lees verder »

amber tree
Gast

een droomvraag…. Zo als eerste reactie denk ik aan het volgende 1- termijnrekening ladder voor de woonlening (voor het taxvoordeel) 2- 2 mio in verschillende tak21: de zekerheid om ook binnen 8 jaar nog geld te hebben. Je weet nooit welk zot idee er in mij opkomt 😉 3- 1,5 mio in een mixer 4- 5 appartementen om te verhuren en het beheer uitbesteden (ong 2,5 mio) 5- voor het plezier en de ervaring 3 verschillende private bank, elk 1 mio (totaal 3 mio), nadien waarschijnlijk beperken tot 1 nog 6mio te gaan… 6- een dividend aandeel portefeuille opbouwen voor… Lees verder »

Kevin
Gast
Kevin

In eerste instantie zou ik mij een mooi huis kopen dat volledig afgewerkt is. (+/- 400.000 euro).
Daarna maak ik een mooie reis en koop ik misschien een nieuwe auto.

Al de rest verdwijnt in fondsen voor om en bij 5 miljoen euro. Die overige 9 miljoen euro zou ik gewoon op een spaarboekje zetten voor als de tijd rijp is om er wat interessante dingen mee te gaan kopen.
Ofwel een mooi appartementje in Londen te kopen om daar te verhuren aan expats.

Maar sowieso zou vastgoed = eigen eigendom op nummer 1 staan.

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

9 miljoen op een spaarrekening? De bank laat u nooit meer gerust!

Kevin
Gast
Kevin

Ik denk dat 15 miljoen euro een veel te hoog bedrag is om in 1 keer te krijgen. Dat zijn bedragen die een normale mens in heel zijn leven nooit weet bijeen te sparen. Ik ben er van overtuigd dat zoiets wat doet met een mens. Je gaat sowieso boven je stand leven omdat je weet dat een ‘foute beslissing’ toch niet zo erg is.

Ik denk dat 5 miljoen euro zo net het kantelpunt is om toch iets mee te gaan doen.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be