About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

8
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Patrick ClaerhoutmattiasKristoffRobokat (Carl De Ridder)Philip Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Kristoff
Gast
Kristoff

“Maar meestal leent men pas in het besef dat er moet en kan afbetaald worden én is men er zich van bewust dat de keuze voor de aankoop/bouw van een woning, impliceert dat men zich een flink aantal jaren van alles zal moeten ontzeggen.” Correctie, dat besef en bewustzijn is er op voorhand meestal niet, dat komt pas als blijkt dat de maandjes ‘kort’ op elkaar volgen. De huidige lage rentes zijn wat dat betreft echte valstrikken, op papier en zuiver wiskundig is een lening nu inderdaad veel voordeliger dan paar jaren geleden maar ipv hetzelfde bedrag te lenen en… Lees verder »

Philip
Gast
Philip

Beste Patrick,
Heeft U een idee voor Luxemburg waar ongeveer de schuld van 803 vandaan komt?
Dit klein buurlandje staat op de laatste plaats en dit met een S&P credit rating AAA with stable outlook.
mvg.
Philip

Patrick Claerhout
Gast

Dag Philip, Ik ben geen politicoloog, noch econoom. Voor zover ik kan nagaan (dus niet echt zeker) heeft dit te ook te maken met de sociale bescherming van de Letzenburgers. Als ik goed geïnformeerd ben hebben zij ook een wettelijk pensioen dat opgebouwd wordt via een repartitiestelsel (we geven vandaag aan onze bejaarden uit wat er vandaag in de pot van sociale bijdragen komt door pensioenheffingen op de werkenden van vandaag) en niet via een kapitalisatiestelsel. Volgens recente studies is het gemiddeld wettelijk pensioen in Luxemburg hoger dan dit in België. En volgens de laatste gepubliceerde Europese cijfers over levensverwachting… Lees verder »

mattias
Gast
mattias

hmmm, ik vind die impliciete schuld toch ook maar wat onduidelijk. Voor luxemburg lijkt me dat compleet onmogelijk op basis van hun pensioenstelsel. zelfs zal ze iets ouder worden dan ons en wat meer krijgen, kunnen ze met 500.000 inwoners nooit zoveel pensioen opdoen. En Ierland nog meer; en dan Italië zou netto impliciet cash hebben. Echt vreemd. Gezien ierland erbij staat bij die zeer hoge impliciet schuld ligt de verklaring misschien eerder bij de garanties die de staat heeft gegeven voor hun banksector. Dat is denk ik ook wel het geval voor luxemburg (en dus ook België). Dat zou… Lees verder »

Patrick Claerhout
Gast

Beste Mattias, Ik sluit niet uit dat in de impliciete schuld de overheidsgaranties die aan banken gegeven zijn een rol spelen. En de impliciete schuld is misschien op diverse vlakken een onduidelijk gegeven. M.i. neemt dit niet weg dat die benadering een ander licht werpt op de klassieke benadering. De geciteerde stichting (een onafhankelijke denktank, zoals er in België ook enkele zijn) geeft geen verklaring voor situatie in Italië. Voor deze van Ierland wijst ze voornamelijk op verandering van gebruikte rekenmethode en gestegen productiviteit. Voor Luxemburg …”vor allem aus einem zu großzügigen Rentensysteem, das auf Dauer nicht zu finanzieren sein… Lees verder »

A Limpens
Gast
A Limpens

Met één belangrijk aspect wordt in het artikel geen rekening gehouden: de Belgische overheidsschuld is voor een groot deel een schuld van België aan Belgen !

Patrick Claerhout
Gast

Beste, Volgens mijn vriend Google was bijna de helft van de staatsschuld in 2012 in handen van de Belgen. Dit was nadat de operatie Letermebon uitgevoerd was. Inmiddels is deze op vervaldag gekomen en ik durf er mijn hoofd op verwedden dat weinig Belgen herbelegd hebben in onze overheidsschuld, gezien de beweegredenen om in te stappen op de Letermebon het extreem hoge (risicoloze) rendement was en niet vaderlandsliefde. Als een schuld in handen van de bevolking is (in 2017 voor Denemarken: 100 %), dan is men als land minder gevoelig voor hobbels op de financiële markten. Daarentegen zijn de binnenlandse… Lees verder »

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be