About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

9
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Carl De ClercqAl FondsIllBeBackpeterdedonderRobokat Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Carl De Clercq
Gast
Carl De Clercq

Zou het mogelijk zijn om iets meer duiding te geven bij de getoonde grafieken? Of een link te plaatsen naar een pagina waar dit uitgelegd staat. Bijvoorbeeld CAPE link naar https://en.wikipedia.org/wiki/Cyclically_adjusted_price-to-earnings_ratio. Het zou ook krachtig zijn er in twee woorden een besluit bij te plaatsen zodat het voor leken ook zinvol is. Ook voor VIX en MOVE is het niet duidelijk wat er nu precies aangetood wordt …

peterdedonder
Gast
peterdedonder

Sta mij toch een taalfout recht te zetten:

Noch de inflatie, noch de lonen laten zich niet van de wijs brengen
Dubbele negatie: noch – niet. Die ‘niet’ mag weg.

Noch de inflatie, noch de lonen laten zich van de wijs brengen.
ofwel
Zowel de inflatie als de lonen laten zich niet van de wijs brengen.

IllBeBack
Gast
IllBeBack

Gisteren naar Keyprivate presentatie geweest van Keytrade. Verwachtingen van rendementen voor de volgende 5 jaar (volgens studie JP Morgan): – optimaal: 2,2% ! rendement per jaar met een volatitliteit van 3,5% – om 4% rendement te halen zal je meer dan 8% volatiliteit moeten toestaan – abosluut maximaal rendement dat je kan beogen is 4,5% Ontnuchterende cijfers. Voor hun profiel 5 in Keyprivate (wat naar mij gevoel defensief balanced zou moeten zijn) ziet de samenstelling er momenteel ongeveer zo uit (slide maar 30 seconden getoond dus kan mij een paar % vergissen en de som is dus ook niet 100%):… Lees verder »

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Dat we voor enkele magere jaren staan, was me intuïtief ook al duidelijk aan het worden. We zien dat ook aan de prestaties van de Mixer die nu voor het tweede opeenvolgende jaar afstevent op een rendement tussen 3% en 4%. Ik denk dan ook dat we onze verwachtingen naar beneden moeten bijstellen.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be