About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

7
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
LucRobokat (Carl De Ridder)E10NE (niet E10)evitaAl Fonds (Marc Person) Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
evita
Gast
evita

Het wordt hoog tijd dat Ethna-AKTIV wat beter presteert. Ik lees dat ze ‘het’ gaan zoeken zijn in China.
Als dat maar goed afloopt !!

Luc
Gast
Luc

“Als dat maar goed afloopt !!”… wat bedoel je daar precies mee? Ik vind het helemaal geen slecht idee om (gedeeltelijk) in China te beleggen, in die zin denk ik dat Ethna helemaal geen slechte beslissing neemt. Persoonlijk leg ik de focus op de “Chinese consumenten”. Op die manier beleg je automatisch ten dele in Chinese aandelen maar ook in de aandelen van bedrijven die wel varen bij de groeiende groep meer welstellende Chinese consumenten. Dus dat kunnen perfect Amerikaanse of Europese of Aziatische bedrijven zijn, maar waar Chinese consumenten graag (luxe) producten van kopen. Natuurlijk, dit is in een… Lees verder »

evita
Gast
evita

Ik vind niet dat het management bij Ethna-AKTIV goed bezig is hoor.
Ik heb nu, over een periode van 5,3 jaar, met mijn deelbewijzen van Ethna-AKTIV een rendement van 1,41%/jaar !!
Bij verkoop moet je dan ook nog Reynderstaks betalen. Pfff, wat blijft er dan nog over zeg?

E10NE (niet E10)
Gast
E10NE (niet E10)

Gelijk heb je zeker! Ik heb recentelijk nochtans wat deelbewijzen bijgekocht, omdat ik ze toch nog zeker een half jaar respijt wil geven om oa hun China-strategie in het bijzonder en hun management in het algemeen te bewijzen. Miss een vraag aan MK wat hun actuele kas/geldmarkt-positie van 42.87% (long) 37.24% (short) 5.63% (netto) ons eventueel kan bijbrengen?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Je moet erg oppassen met de interpreatie van “cash” cijfers bij M*.

Afgeleide producten (derivaten/hefboomproducten) zoals opties en futures worden door M* op de kaspositie ondergebracht. De waarde van die derivaten resulteert in een cash positie die negatief is aan de waarde van die derivaten.

Als je dergelijke extreme cash cijfers ziet zoals in dit voorbeeld, dan wijst dit vrijwel zeker op het sterke gebruik van derivaten en niet op echte cash of korte termijn obligaties. Duidelijk hebben ze zich dit jaar sterk mispakt aan die indekkingen.

Luc
Gast
Luc

Er zijn buiten die Aktiv ook nog de Defensiv (lijkt me niks voor jou) en de Dynamisch (aha!).

Voor de rest: alles hangt af van je instapmoment of liever nog: instapmomenten.

Als het een troost mag zijn: je zal niet veel meerwaardebelasting moeten betalen als er niet veel meerwaarde is.

Als die Aktiv een klein percentage van je portefeuille uitmaakt, moet je je toch geen zorgen maken, je kan eigenlijk al blij zijn dat een redelijk defensief fonds de 1,41% opbracht. Er zijn mensen met centen op spaarrekeningen die nog veel minder hebben (maar die betalen natuurlijk geen Reynders).

© 2012 - 2019 MijnKapitaal.be