About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
Jef
Gast
Jef

Het is ongelooflijk wat men de mensen allemaal kan wijsmaken.Daarom is het zo moeilijk om te beleggen,
je hoort zoveel klokken luiden.Gewoon een strategie die bij je past zoeken ,met de hulp van de jongens
van Mijn Kapitaal.Lijkt me na vele pogingen de way to go .

Peter
Gast
Peter

Mijn prof electronica zei: “Als ik zie wat kranten schrijven over zaken uit mijn vakgebied, dan durf ik geen kranten meer te lezen. Want anders laat ik mij ongetwijfeld van alles en nog wat op de mouw spelden over domeinen waar ik géén verstand van heb.”

Kranten vallen eigenlijk steeds meer eerder onder “entertainment” dan onder “nieuws/berichtgeving”.

Luc
Gast
Luc

Het verband tussen de studie van Reinhart & Rogoff en de Cyprioten is mij niet duidelijk.
Dat ging toch over het feit dat landen met een overheidsschuld van meer dan 90 procent van het nationaal inkomen in het verleden veel minder economische groei kenden?

Esperto
Gast
Esperto

Er lijkt mij inderdaad ook niet echt een verban tussen R&R en de rijkdom van de Cyprioten. De discussie over de rijkdom van de Cyprioten, komt denk ik uit een studie van de Europese Centrale Bank die hier te vinden is (Engels): http://www.ecb.int/pub/scientific/stats/html/index.en.html Ook hier zijn titels als “Cyprioot is zoveel keer rijker dan Duitser” niet meer dan slechte interpretaties van journalisten. R&R gaat inderdaad over de 90 procent cliff. Als ik het goed voor heb -want ik heb noch de R&R paper niet gelezen, noch de kritiek die werd geformuleerd – werd de paper in beleidsdomeinen vooral gebruikt om… Lees verder »

patrick
Gast
patrick

Ik wil u herinneren dat octopus Paul exact de uitslagen van de wereldbeker voetbal wist te voorspellen, wel geen aap, maar, hij deed het toch maar.

johanleon77
Gast
johanleon77

Mooi artikel Al Fonds. Als wetenschapper kan ik het bevestigen: de journalisten checken hun bronnen niet en verdraaien continu de waarheid door uit te pakken met sensationele berichten. En dit op alle vlakken, dus ook in mijn vakdomein: de exacte wetenschappen. In moeilijke materie snappen ze er echt niets van (vb klimaatopwarming) en moet in dus met lede ogen aanzien hoe het volk misleidt wordt door te zeggen ‘het was dit voorjaar koud dus klimaalopwarming is nonsens’.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be