About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eljo
Eljo
3 jaren geleden

Mogelijk ligt het aan mij en mijn beperkte kennis van de onderwerpen valuta en wisselkoersen, maar ik struikel over de zinsnede “op mijn grafiek kan je zien dat die daling eigenlijk al begonnen is rond 2008”, die volgt op de quote van PC over 4 kalenderjaren.

Is het niet zo dat de grafiek, vanaf januari 2008 tot ongeveer maart 2015 een globale trend van stijging weergeeft van de dollar ten opzichte van de euro? (Of anders bekeken, een daling van de euro t.o.v. dollar). Abstractie makend van de 4 op en neer bewegingen die binnen die globale trend vervat zitten. Om vervolgens, uitgezonderd kleinere bewegingen dan de voorgaande, relatief stabiel te blijven tot januari 2017. En vanaf dan ‘pas’ een vrij substantiele daling in te zetten die zich doorheen 2017 heeft verdergezet?

Met vriendelijke groeten.

mark
mark
3 jaren geleden

Dus wat is de visie van M&G omtrent de dollar? Artikel beantwoord niet echt die vraag.

LucF
LucF
3 jaren geleden

Mensen die in het verleden bewezen hebben dat ze mijn vertrouwen waard waren, zeiden allemaal min of meer iets als “met de dollar weet je nooit zeker, behalve dat het snel en onvoorspelbaar kan veranderen van richting”. En ook meer in het algemeen “het meest onvoorspelbare of moeilijk te voorspellen zijn wisselkoersen”. Je kan hier inderdaad blijven pro en contra argumenten aanhalen, het is maar de tijd die het zal uitwijzen.

Ik blijf gokken (jawel) op een terugkeer naar pariteit met de euro.

Los van dit alles: de situatie van de Amerikaanse bedrijven is ook van die aard dat ze zeker een beleggingswaarde assett categorie zijn. Dus zelfs al zou hun “moedermunt” wat tegendraads zijn, dan is de kans niet onbestaande dat zij dat ruim compenseren.

Blackbelt
Blackbelt
3 jaren geleden
Antwoord aan  LucF

Kijk eens naar de waarderingen van Amerikaanse bedrijven. P/E van ruim boven 20 zijn eerder regel dan uitzondering.

Ik verwacht eerder een daling van dollar, en als er een beurscorrectie komt, dan zal die eerst in de VS gebeuren.

LucF
LucF
3 jaren geleden
Antwoord aan  Blackbelt

Tja, we hebben daar allemaal onze mening over. Spotgoedkoop zijn US-aandelen ook niet, daar heb je zeker een punt.

Maar ik spreek intussen al van decennia lang ervaring en als het nog altijd zo is dat de geschiedenis ons iets kan leren over de toekomst, dan mag je er van op aan dat als de Amerikaanse beurzen zakken, de Europese op kop en de rest erachteraan zullen volgen.

Hoe dikwijls is het al niet geweest dat een daling ombuigt NADAT Amerika terug hoger gaat? We hebben hen als richtingaanwijzer nodig 🙂

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x