About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
costaadeje
costaadeje
3 jaren geleden

Maar mixerfonds mogen we toch gewoon bijhouden zelfs bij negatieve marktsignalen?

costaadeje
costaadeje
3 jaren geleden

Ok. Dank je wel voor de tip!

Rob
Rob
3 jaren geleden

Is Carmignac Patrimoine dan nu een solden?

Karien
Karien
3 jaren geleden
Antwoord aan  Rob

Deutsche Bank adviseert om Carmignac Patrimoine te verkopen. Reden :1. presteert zeer pover. -5 % Sedert begin dit jaar , wat te veel is voor een gemengd fonds.Ook over de voorbije jaren hebben ze niet gepresteerd zoals ooit voorheen. 2. Morningstar heeft Carmignac nog een ster afgenomen, dus nu maar 2 sterren meer, wat betekent gebuisd. 3.DB heeft contact genomen met het management van Carmignac Patrimoine en wat ze van hen vernomen hebben, kon hen niet overtuigen.

Wat nu ? Verkopen ? Ik vraag me af of Carmignac Patrimoine geen veel te log vehikel is geworden door hun omvang, waardoor het moeilijk wordt tijdig in te grijpen of opportuniteiten te vinden.

Robokat (Carl De Ridder)
3 jaren geleden
Antwoord aan  Karien

We gaan hier zeker uitgebreid op terugkomen, ook omdat we iets moeten doen met Carmignac Investissement dat niet meer voldoet voor de Flexer. Carmignac Patrimoine is nog niet door onze drempel gegaan, maar we mogen niet blind zijn dat beide fondsen wel dezelfde marktvisie delen en dat we misschien proactiever moeten optreden.

Binnenkort ga ik als mystery shopper zelf langs bij DB om hun verhaal te aanhoren (ssst, niet verklappen). Ze mogen mij eens een alternatief voorstellen dat tegelijk erg defensief is én de afgelopen tijd beter gepresteerd heeft. En al langer bestaat dan enkele jaren, want DB brengt regelmatig alternatieven die nog niets bewezen hebben.

Wordt vervolgd …

platin
platin
3 jaren geleden

Lees ik hier niet meer gespreid instappen in Investissement ?

Costaadeje
Costaadeje
3 jaren geleden

Dan kopen we Carmignac patrimoine, Carmignac investissement en ethna aktiv het best niet meer bij?

Robokat (Carl De Ridder)
3 jaren geleden
Antwoord aan  Costaadeje

In de commentaar bij de Flexerfonds infofiche hebben we al aangegeven dat CI niet meer voldoet aan de voorwaarden wegens te lage mediaan. Daar is de conclusie duidelijk, want dit is geen tijdelijk dipje meer.

Voor CP en EA is dit minder duidelijk want beide fondsen voldoen strikt genomen nog altijd. We komen daar in de toekomst zeker op terug.

Het manneke
Het manneke
3 jaren geleden

Aan mij werd er “NN Patrimonial Balanced” (LU0119196268) dakfonds voorgesteld als mogelijk alternatief voor CP.
Het lijkt wel een mooi en lang verhaal te zijn . Wat denken jullie ?

Robokat (Carl De Ridder)
3 jaren geleden
Antwoord aan  Het manneke

Ik heb dit even in de screening opgezocht en het faalt op meerdere parameters om in onze Mixer opgenomen te worden.

Dit komt een beetje overeen met mijn vrees: banken duwen je richting meer risicovolle fondsen, omdat die het natuurlijk de laatste tijd beter doen dan meer defensieve fondsen. Maar als je dat hogere risico niet bewust kiest, kan je wel eens voor heel onaangename verrassingen komen te staan.

costaadeje
costaadeje
3 jaren geleden

En eigenlijk moeten we CP en Ethna nog het voordeel van de twijfel geven vind ik…Als ik de grafief van CP bekijk, is het eigenlijk te veel gestegen op korte tijd begin 2015 (als je vergelijkt met andere voorgaande jaren). Ik denk dat we nu misschien iets onder zijn gemiddelde prestaties zitten, maar toch ook niet zoveel eronder of vergis ik me? En bovendien moeten we afwachten wat het nieuwe management ervan af brengt…

Robokat (Carl De Ridder)
3 jaren geleden
Antwoord aan  costaadeje

We moeten inderdaad opletten dat we dezelfde fout niet maken zoals sommige banken blijkbaar doen: mensen richting meer risico sturen voor betere rendementen. Kapitaalbehoud in extreme omstandigheden blijft voor de Mixer prioritair.

costaadeje
costaadeje
3 jaren geleden

En ik denk dat het niet een kwestie is van de cliënt in de richting van meer risico te sturen, maar vooral om de cliënt regelmatig fondsen te verkopen en terug aan te kopen, waar de bank geld aan verdient…

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

17
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x