About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

17
Reageer op dit artikel

avatar
7 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
karel de bonGertjanAl FondsXavieryvesds Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Gertjan
Gast
Gertjan

Creadomus is een dochter van Gromabel. Voor zover ik heb teruggevonden is Gromabel ook verbonden met chateauresidenties (google maar eens). Ze profileren zich origineel in de markt maar hun uitendelijke doel blijft: vastgoed verkopen. Nu is ‘solvabele institutionele partij’ (zie website)veel te vaag om daar een oordeel over te kunnen vellen. Niet de glimmende reclamefolders maar alleen saaie kleine lettertjes kunnen een idee geven over hoeveel addertjes er mogelijk onder het gras zitten. Het verhuren via het sociaal verhuur kantoor is voor iedereen mogelijk. Dat kan je, zeker in het lagere huursegment, een hoop kopzorgen besparen. Bij een SVK geldt:… Lees verder »

Xavier
Gast
Xavier

Heeft iemand van jullie ervaring of een mening over Creadomus?
Mvg.

karel de bon
Gast
karel de bon

opgelet aan allen. Creadomus licht klanten op door hun een investeringsproduct aan te bieden die zogezegd rendabiliteit en stijgende marktwaarde zal geven. Niets is minder waar. Rendabiliteit: de appartementen zijn oud en versleten. In tegenstelling tot hun website en brochure zijn deze appartementen afgeleefd en dringend toe aan zware renovatie. Er wordt zelfs niet voldaan aan de bouwnormen. Alle wettelijke herstellingen worden door Creadomus bewust uitgesteld waardoor deze kosten doorgeschoven wordt naar de investeerders. De rendabiliteitsstudies die ze u voorleggen mag u in de prullenbak gooien. U zal al blij mogen zijn dat u meer opbrengst aan huur hebt dan… Lees verder »

yvesds
Gast
yvesds

Even een zijsprongetje : Niet te vergeten dat bij nalatenschap de erfenisrechten afzonderlijk worden berekend op roerende en onroerende goederen. Daar zul je als eigenaar zelf weinig aan hebben maar hopelijk je kinderen en misschien je partner wel. Uiteraard als je 20 bent, lijken dat zorgen voor later.

Gertjan
Gast
Gertjan

Vo Wani, ik vermoed dat je het volgende bedoelt: als ik nu een investering in een eigen huis wil vergelijken met een andere, welke rol speelt de rente dan? In dat geval zijn er nog een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Ik gebruik opnieuw de 250 000 prijs, 200 000 lening, 50 000 inbreng situatie. Stel nu eens dat je jaarlijks aflost en niet maandelijks (dat maakt de berekening iets makkelijker). Na 1 jaar heb je 200 000 * 1,04= €8000 rente betaald. Stel nu dat je huis 252500 euro waard is na 1 jaar, dan heb… Lees verder »

Vo Wani
Gast
Vo Wani

Dank voor de uitgebreide uitleg.

Vo Wani
Gast
Vo Wani

Welke rol speelt de hypotheekrente in dit plaatje? Intuitief denk ik dat er toch een impact moet zijn… Stel even hypothetisch dat men kan lenen aan 4% in situatie (a) en dat men een hoge rente van bvb 8% op de lening moet betalen in situatie (b). Het lijkt me dat het niet erg logisch zou zijn als de “zinvolheid” van de belegging in een woning in sitiatie (a) en (b) identiek zou zijn? En verder nog: wat met de impact van inflatie en de netto rente op spaargeld? Komen beide ook niet ergens in het plaatje voor?

Pierre
Gast
Pierre

Jammer genoeg ka nik het excel document niet openen

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be