About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
midt
midt
7 jaren geleden

Een artikel in de tijd vandaag beweert dat er koopkansen zijn voor vastgoedbeveks.
Zien jullie dat ook zo ?

Pierre
Pierre
10 jaren geleden

Bedankt Al Fonds voor de heldere toelichting. Ik kijk met belangstelling uit naar de update van de bevak specialist. Vastgoedfondsen blijken dus meestal geen valabel alternatief om vastgoed in de portefeuille te hebben. Nu de koersen van de obligatiefondsen aan het afbrokkelen zijn, goud en zilver een dip kennen, aandelen en valuta’s volatiel blijven, wordt het steeds maar moeilijker om de inflatie bij te benen met onze spaarcenten zonder een (onverantwoord) risico te lopen. Tak 21 bleek een acceptabel alternatief, maar de kaasschaaf van de huidige regering en de lage bonussen romen het surplus grotendeels af voor de nieuwe (en huidige) polissen.

Vowani
10 jaren geleden

Aangezien de koersen van vastgoedfondsen overal ter wereld compleet ingestort zijn in de periode tussen eind-2007 tot begin-2099, zal het nog een paar jaren duren eer die diepe crash niet meer als een zwaar anker weegt op elk selectiesysteem die de historische performantie over de voorbije 5 jaar als één van zijn criteria gebruikt. Jammer genoeg profiteerden dergelijke systemen daardoor niet van het enorme momentum dat in de markten aanwezig is sinds ongeveer mid-2009.

Vowani
10 jaren geleden

Momentumsystemen werken enkel goed op relatief kortere termijnen. Dus systemen die selecteren op momentum zullen geen rekening houden met performanties van jaren geleden.

Sheridans
Sheridans
10 jaren geleden

Misschien iets te ver gezocht (voor mensen die er iets meer van kennen als ik) maar is bijvoorbeeld Aedefica BE0003851681 dan geen passend alternatief gezien de redelijke dividend-politiek?

Ik weet ook dat dit een aandeel is en geen fonds, maar gezien het verleden van dit aandeel (onder andere soortgelijke).

Of heb ik iets gemist?

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x