About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

12
Reageer op dit artikel

avatar
7 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
evitaSheridansKleine GarnaalAl Fondspatrick Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
evita
Gast
evita

Deze week wordt ook in ‘Trends’ terecht gewaarschuwd voor fondsen met kapitaalsgarantie !

Sheridans
Gast
Sheridans

Bij sommige banken is dat een optie. Bij grotere spelers zoals KBC, Fortis enz is dit redelijk nutteloos, tegen dat je product vervallen is heeft je beleggingsadviseur als 5 verschillende kantoren gezien. Die vind je dus nooit meer terug. Die Mifid is een grote grap, dan tekent de klant een disclaimer of krijgt hij/zij een fiche thuis om te zeggen dat het product niet passend is, en met die fiche stapt de klant terug naar de persoon die het heeft verkocht. Uiteraard wordt dan uitgebreid uitgelegd dat die fiche een wettelijke formaliteit is en dat de overheid veel te streng… Lees verder »

evita
Gast
evita

Ik steun volledig die oproep ! De banken hebben blijkbaar nog niet veel geleerd , ze blijven demagogisch bezig ! Hun klanten kicken op kapitaalsbescherming en ja rendement? Wij hebben ook geen glazen bol hé ? Zo staan ze uit de wind hé ? Ondertussen beschikken ze over een kapitaal dat hun 0,0 % kost !

Kleine Garnaal
Gast
Kleine Garnaal

Het grote probleem is dat ze zulke producten aan iedereen (jong en vooral oud) aansmeren. En het zijn vooral de oudere mensen, die geen hogere opleidingen gehad hebben, altijd vertrouwen gehad hebben in hun bank, die hier het grootste slachtoffer van zijn. Ik persoonlijk genoeg voorbeelden en dan spreek ik niet enkel over de tijd vóór Mifid. Zelfs nu worden complexe producten als Type 1 aangeboden, die geen rendement opleveren, wegens te veilig, voor deze tijden van crisis en lage obligatieuitgiften. En waarbij, enkel de bank, door in en uitstapkosten rijker wordt.

patrick
Gast
patrick

Door de lage stand van de rente, gekoppelt aan een kapitaalsgarantie, is het “bijna” onmogelijk, om een rendement die naam waardig te behalen. Wanneer u 1 % instapkosten betaald, en een jaarlijkse beheersvergoeding van “minimaal” 0.50 %, bent u op 5 jaar al 3.50 % kwijt aan instap- en beheerskosten. Dit is de winst voor uw bank, die steeds “dubbel” langs de kassa wandelt. Banken weten dit ook, ze zijn niet dom, maar, het zijn geen liefdadigheidsinstellingen, maar keiharde zakenmannen, waar winstmaximalisatie en bonussen belangrijk zijn. Hun uitgangspunt “zou” moeten zijn, hoe kunnen we de klant ten dienste zijn, en… Lees verder »

Sheridans
Gast
Sheridans

Al Fonds,

Het is voor veel banken (lees bedienden) ook moeilijk om advies te (mogen) geven aan klanten.
Daarbij komt nog dat voor vele klanten een spaarboekje met getrouwheidspremie of een kasbon al een moeilijk product is, laat staan een fonds of een combinatie van fondsen.

Het is zoals met de belastingen en de politiek, zolang de “brave, domme” burger geen collectieve maatregelen neemt, dan zal alles blijven zoals het is.

Benjamin
Gast
Benjamin

Gelukkig dat dit allen belegging waren met kapitaalsgaratie,een graantje meepikken van de beurs met garantie.Liever kapitaalverlies? Begrijp deze redenering niet echt goed

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be