About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

15
Reageer op dit artikel

avatar
7 Comment threads
8 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
MarkRobokat (Carl De Ridder)jef desmaretsMarc MultifondsBenjamin Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Mark
Gast
Mark

Geen idee waarom het artikel beweert dat fondsen geen valuta hedging zouden toepassen. Op de site van bijvoorbeeld FVS Multi Opps vind je een lijntje ‘valuta’s na afdekking’. Als ik verslagen van mixfondsen lees doen de meeste dit, maar dat zijn bewuste keuzes, dus niet alles of niks. Een hedged variant van een fonds nemen zou ik daarom niet doen, omdat dan alle vreemde munten automatisch worden afgedekt en je zo de strategie van de fondsbeheerder doorkruist denk ik. Wat mij wel een goed idee lijkt is dat VS fondsbeheerders een variant van hun fonds maken waarbij alleen USD posities… Lees verder »

jef desmarets
Gast
jef desmarets

Beste
De Stop Spread taktiek zal dus anders uitpakken als je in euro’s of in dollars belegt. Een Amerikaan zal een stop melding krijgen waarbij een Europeaan , voor hetzelfde in dollarbelegd
fonds, een spread krijgt. Lijkt me niet logisch en misschien wel een zwak punt in het systeem.
Beste groeten

Marc Multifonds
Gast
Marc Multifonds

ipv voor hedged fondsen te gaan ,zou het zin hebben om deel van usd fondsen om te zetten in usd cash en dat aan te wenden om in crypto munten zoals bitcoin te beleggen ? in de hoop dat die na geruime tijd meer usd opbrengen. waarmee men dan terug usd fondsen kan aankopen. indien ondertussen de usd terug sterker geworden is tov de euro zou men dan mogelijks meer euro opbrengst hebben dan niets te doen. of zie ik hier iets over het hoofd? dit is natuurlijk speculeren op zowel de crypto munten in usd en de usd/eur koers… Lees verder »

Benjamin
Gast
Benjamin

@Al Fonds,

ik begrijp de GOGI goed, maar wat is jullie advies over pure obligaties?

Mvg

Benjamin

Benjamin
Gast
Benjamin

de obligatie aandelen zijn flink gezakt, GOGI geeft spread aan, is het interesant om de verliezen in te perken door bij te kopen of deze helemaal laten links liggen.
heb een portefuille mix van aandelen, obligatie en gemengde fondsen.

Mvg
Benjamin

Al Fonds (Marc Person)
Lid

GOGI geeft geen koopsignalen. Het duidt alleen aan wanneer het niet goed is om een fonds aan te kopen. Op de andere momenten kan het.
Aan jou te beoordelen of het dan zin heeft om het obligatiegedeelte van jouw portefeuille te vergroten.

Corippo
Gast
Corippo

Sluit me helemaal aan bij de gegeven uitleg. Mooi zo. Aan de ingenieur Jipi.. specialisten in het bankwezen zijn voornamelijk gespecialiseerde technici. Er lopen niet zoveel mensen met “visie” rond. Zijn er die wel dan noemen we die ‘visionairen’ en niet specialist. En de goede visionairen zijn ook maar goed als hun visie bevestigd wordt. Maw je zult moeten roeien met de riemen die je hebt en met MK die je in het water houdt. Nu de dollar toch redelijk relatief laag staat tov de euro en wetende dat de fondsen hoofdzakelijk met dollars gekocht zijn, is dit misschien geen… Lees verder »

Jipi
Gast
Jipi

Dank voor de toelichting,
Ik zit als rationeel ingnieur toch met een aantal vragen naar de financiële specialisten toe.
Begin dit jaar was er nog een bijna consensus dat de dollar stevig zou blijven, velen verwachten zelfs een pariteit. DB raadde dan ook aan meer in dollar te beleggen.
Een ander voorbeeld is KBC , die bevolen aan in Duitse aandelen te beleggen maar de DAX presteert alles behalve als beste Europese beurs.
Soms krijg ik de indruk dat al die zogenaamde specialisten er eigenlijk ook niet veel van kennen…….
Groeten

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Als we zouden weten wat er allemaal achter de schermen gebeurt om munten te laten devalueren of ze te ondersteunen. Dat gaat soms over immense bedragen om de economie aan te zwengelen of te beschermen.
De ECB pompte 2.000 miljard (als ik me niet vergis is dat een getal met 12 nullen) in de markt om de inflatie op gang te krijgen en… de inflatie wil niet.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be