About the author

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mark
Mark
6 jaren geleden

Geen idee waarom het artikel beweert dat fondsen geen valuta hedging zouden toepassen. Op de site van bijvoorbeeld FVS Multi Opps vind je een lijntje ‘valuta’s na afdekking’. Als ik verslagen van mixfondsen lees doen de meeste dit, maar dat zijn bewuste keuzes, dus niet alles of niks.

Een hedged variant van een fonds nemen zou ik daarom niet doen, omdat dan alle vreemde munten automatisch worden afgedekt en je zo de strategie van de fondsbeheerder doorkruist denk ik.

Wat mij wel een goed idee lijkt is dat VS fondsbeheerders een variant van hun fonds maken waarbij alleen USD posities bijkomend worden afgedekt, dus dat wij volledig dezelfde return krijgen als hun VS clienteel. Misschien kan je dat eens met hen bespreken als je die kans hebt.

jef desmarets
jef desmarets
6 jaren geleden

Beste
De Stop Spread taktiek zal dus anders uitpakken als je in euro’s of in dollars belegt. Een Amerikaan zal een stop melding krijgen waarbij een Europeaan , voor hetzelfde in dollarbelegd
fonds, een spread krijgt. Lijkt me niet logisch en misschien wel een zwak punt in het systeem.
Beste groeten

Marc Multifonds
Marc Multifonds
6 jaren geleden

ipv voor hedged fondsen te gaan ,zou het zin hebben om deel van usd fondsen om te zetten in usd cash en dat aan te wenden om in crypto munten zoals bitcoin te beleggen ? in de hoop dat die na geruime tijd meer usd opbrengen. waarmee men dan terug usd fondsen kan aankopen. indien ondertussen de usd terug sterker geworden is tov de euro zou men dan mogelijks meer euro opbrengst hebben dan niets te doen. of zie ik hier iets over het hoofd? dit is natuurlijk speculeren op zowel de crypto munten in usd en de usd/eur koers en kan slecht aflopen. op analoge wijze zou men naar andere munten kunnen switchen. just a thought…

Benjamin
Benjamin
6 jaren geleden

@Al Fonds,

ik begrijp de GOGI goed, maar wat is jullie advies over pure obligaties?

Mvg

Benjamin

Benjamin
Benjamin
6 jaren geleden

de obligatie aandelen zijn flink gezakt, GOGI geeft spread aan, is het interesant om de verliezen in te perken door bij te kopen of deze helemaal laten links liggen.
heb een portefuille mix van aandelen, obligatie en gemengde fondsen.

Mvg
Benjamin

Redactie
6 jaren geleden
Antwoord aan  Benjamin

GOGI geeft geen koopsignalen. Het duidt alleen aan wanneer het niet goed is om een fonds aan te kopen. Op de andere momenten kan het.
Aan jou te beoordelen of het dan zin heeft om het obligatiegedeelte van jouw portefeuille te vergroten.

Corippo
Corippo
6 jaren geleden

Sluit me helemaal aan bij de gegeven uitleg. Mooi zo. Aan de ingenieur Jipi.. specialisten in het bankwezen zijn voornamelijk gespecialiseerde technici. Er lopen niet zoveel mensen met “visie” rond. Zijn er die wel dan noemen we die ‘visionairen’ en niet specialist. En de goede visionairen zijn ook maar goed als hun visie bevestigd wordt. Maw je zult moeten roeien met de riemen die je hebt en met MK die je in het water houdt.
Nu de dollar toch redelijk relatief laag staat tov de euro en wetende dat de fondsen hoofdzakelijk met dollars gekocht zijn, is dit misschien geen slecht instapmoment als je referentiemunt de Euro is. Je bent dan niet aan het ‘hedgen’ maar wel aan het anticiperen.

Jipi
Jipi
6 jaren geleden

Dank voor de toelichting,
Ik zit als rationeel ingnieur toch met een aantal vragen naar de financiële specialisten toe.
Begin dit jaar was er nog een bijna consensus dat de dollar stevig zou blijven, velen verwachten zelfs een pariteit. DB raadde dan ook aan meer in dollar te beleggen.
Een ander voorbeeld is KBC , die bevolen aan in Duitse aandelen te beleggen maar de DAX presteert alles behalve als beste Europese beurs.
Soms krijg ik de indruk dat al die zogenaamde specialisten er eigenlijk ook niet veel van kennen…….
Groeten

NoNothing
NoNothing
6 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Kan u dan even verklaren hoe GOGI er wel in geslaagd is de stijging van de euro te voorspellen?
Of is de euro beginnen stijgen omdat GOGI een STOP aangaf?

Redactie
6 jaren geleden
Antwoord aan  Jipi

Als we zouden weten wat er allemaal achter de schermen gebeurt om munten te laten devalueren of ze te ondersteunen. Dat gaat soms over immense bedragen om de economie aan te zwengelen of te beschermen.
De ECB pompte 2.000 miljard (als ik me niet vergis is dat een getal met 12 nullen) in de markt om de inflatie op gang te krijgen en… de inflatie wil niet.

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

15
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x