About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kurt
Kurt
6 jaren geleden

Theoretisch gezien heeft die beheerder gelijk. Grondstoffen/edel metalen en agriculture noteren laag, terwijl de S&p en Nasdaq op all time high staan. Dus bij inflatie nog veel potentieel, maar wel actief op te volgen. Natuurlijk moet iedereen beleggen volgens de volatiliteit die hij/zij kan verdragen.
Krijgen we een sell off zoals in 2008 dan gaan deze fondsen mee de dieperik in.
Maar ik weet niet of Al fonds nog de cijfers heeft van de vorige crash tussen 2000 en 2002. Toen hebben bv. Blackrock World Gold en Blackrock World Mining (noemde toen nog Merill Lynch) veel beter gepresteerd dan de fondsen die belegden in de wereldindex. (First Eagle Amundi heeft het toen ook nog positief weten te houden). Noemden ze dat toen geen salami crash ?

Kurt
Kurt
6 jaren geleden

Inderdaad, ook al gelezen dat komende jaren aanbodtekort komt in zilver, koper, zink enz…
Ze moeten ook dieper gaan ontginnen om iets te vinden, wat de productiekosten omhoog drijft.
Het is interessanter voor de prijsvorming om de grondstoffen een paar jaartjes extra in de grond te laten zitten, opzettelijk schaarste uitlokken. Een beetje lui zijn kan lonen. 🙂

Hagi
Hagi
6 jaren geleden

In belgie inflatie reeds 2,9 perc. Wereldwijd ben ik nt v op de hoogte. Moest deze zich doorzetten denk ik dat fidelity cons uit de flexer een veel veiliger alternatief is.

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x