About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

14
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Al Fondsluc1961deenigekeuzejules cesarJM Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
luc1961
Gast

Nu heb ik gezien in het keyplan van Keytrade dat het fonds Carmignac Invest. risicovoller zou zijn (risico 5) dan het Merclin fonds global Equity (risico 4). Ik dacht dat het juist het tegenovergestelde was.

deenigekeuze
Gast
deenigekeuze

Een fonds die fors gedaald is (b.v. in 2008) is één zaak, maar ik vind het ook belangrijk na te gaan hoe vlug dat fonds zich hersteld heeft, want dat geeft een idee over het beheer. Wat is jullie mening hierover?

JM
Gast
JM

Is het rendement uit 2008 nog belangrijk? Dit is al ver in het verleden. De kolom low vind ik interessanter: welke fondsen weten de verliezen te beperken? Dit alles er van uit gaand dat je met een stoploss werkt natuurlijk. Ik ben benieuwd naar andere reacties. Welke is de beste strategie om er een satteliet uit te pikken?

juluscesar
Gast
juluscesar

Op zoiets zaten we hier te wachten. Bedankt…toch een kritische standpunt.
Obligatie fondsen zijn terecht weggefilterd…maar heb je door 2008 erin te zetten ook geen fondsen weggefilterd die in de banksector zaten….misschien is deze sector aan relance bezig ?

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be