About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kevin
Kevin
8 jaren geleden

Toch even een kanttekening. Ik was 1 van die mensen die niet in 2013 maar reeds in feb 2011 in enkele van deze fondsen gestapt ben.
BGF WORLD MINING A2 nog steeds -44%
TEMPLETON LATIN AMERICA A ACC USD nog steeds -23.3%
SCHRODER ISF GREATER CHINA A ACC +15,6%
CARMIGNAC INVESTISSEMENT A EUR ACC + 20.3%
In het totaal nog -7.7% na 3.5j.

Of zoals Alfonds soms ook zegt (over banken) mits de positieve periodes te kiezen kan men negatieve impacten verdoezelen.

Robokat (Carl De Ridder)
8 jaren geleden
Antwoord aan  Kevin

Bijkomende strategieen zijn aangewezen als je met volatiele fondsen werkt. Ze zijn hier recent nog allemaal besproken: aanhouden van cash om bij te kopen tijdens de solden, gespreid instappen over een langere termijn en natuurlijk ook de stop loss.

juluscesar
juluscesar
8 jaren geleden

Misschien is het best om op India fondsen minstens je winst te nemen. De verkiezingen zijn daar voorbij en de beloftes waren erg hoog. Dit zit al in de koersen. Of het nieuwe bestuur deze beloftes snel kan waarmaken is een andere vraag.

Phil
Phil
8 jaren geleden

Onlangs een interessante analyse/visie hierover gelezen ( “trend is uw vriend”).

Het renteniveau heeft een belangrijke invloed op de aandelenmarkt: hoe lager de rente hoe interessanter de aandelen. De logica van ‘stijgende rente en dalende beurzen’ kan doorbroken worden wanneer het positieve effect van het potentieel aan winstgroei bij bedrijven de negatieve impact van de renteverhoging overtreft.

[n.v.d.r: de overige tekst hebben we verwijderd wegens kopie van een andere website. De laatste weken krijgen we steeds vaker reacties die teksten met copyright bevatten. Je mag wel in eigen woorden zeggen wat je elders leest, teksten zomaar overnemen kan echt niet. Die reacties worden dan ook gewoon verwijderd]

Vowani
Vowani
8 jaren geleden

Sinds 2009 worden de beurzen kunstmatig opgepompt door de geldkraan die de centrale banken hebben opengedraaid. Wat zou er gebeuren met al deze fondsen als de centrale banken deze “quantitative easing” gaan stopzetten in de (nabije?) toekomst?

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

7
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x