About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
Vowani
Gast
Vowani

Ik ken geen enkel systeem (en ik geloof ook niet dat er eentje bestaat) waarvan men met grote zekerheid kan beweren dat het even goede resultaten zal opleveren in de toekomst als in backtesting, dus kan ik het ook niet opsturen. Goede resultaten van backtesting zijn immers afhankelijk van de marktomstandigheden die de periode van de backtesting aanwezig waren. Marktomstandigheden in de toekomst zijn met grote waarschijnlijkheid anders dan die uit het verleden, dus wat goed werkte in backtesting kan zich totaal anders gedragen in de toekomst. Dat wil niet zeggen dat men per definitie slechte resultaten zal bekomen, maar… Lees verder »

Vowani
Gast
Vowani

Het succes van om het even welke methode voor het beheer van een portefeuille (en dus ook die van jou) zal pas objectief te evalueren zijn over een voldoende lange periode (bvb 3, 5 of 10 jaar).

Vowani
Gast
Vowani

Op voorhand met enige zekerheid aanduiden in welke fondsen men moet beleggen om een goed resultaat te halen, is ontzettend moeilijk. Soms heeft men “geluk” of gaat het goed gedurende een bepaalde periode. Maar om het consistent goed te doen, jaar na jaar na jaar, over een lange periode, is verduiveld lastig.

juluscesar
Gast
juluscesar

Hum, ik denk dat dit lijstje vooral bewijst dat je een beheer moet uitvoeren van de fondsen in een porfolio.

Zo staat New energie (usd)ook in AF zijn selectie voor 7.5 jaar en staat hier(euro versie) bij de 25 slechtste fondsen.
En inderdaad new energie was op een bepaald moment erg winstgevend maar staat nu historisch laag. Misschien een opportuniteit ?

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be