About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

29
Reageer op dit artikel

avatar
9 Comment threads
20 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
RobokatCP1234Al FondsMeDirectforbin2 Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
CP1234
Gast
CP1234

Op zich misschien meer een vraag voor het Gogi segment, maar in welke mate houden jullie rekening met de wisselkoersen bij het toekennen van een spread of stop ? Als ik het goed heb begrepen houden jullie daar in principe geen rekening mee of heb ik het verkeerd ?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Alles wat we doen gebeurt in euro, dus wisselkoersen zijn verrekend.

Filip
Gast
Filip

Mixfondsen houden volgens mij rekening met rendementen van andere soortgelijke fondsen die door beleggers vergeleken worden zoals bv in MijnKapitaal. Het minste negatieve verschil in rendement wordt door sommige (of vele ) beleggers afgestraft.
Dit Schrodersfonds is een totaal andere categorie waar misschien meer creatieve ideen niet meteen afgestraft worden indien dit een beetje tegenslaat. De categorie converteerbare obligaties is vele maal kleiner wereldwijd dan de mixfondsen.
Voor mij is dit fonds een prima aanvulling.
Ik ben wachtende op meer info van ME om dit fonds te kunnen aankopen.

jempi25
Gast
jempi25

Hoe komt het dat deze convertible allow krijgt? Als ik zie dat hij op een heel hoog punt staat sinds het Mont Everest niveau van 10/4/2015, 17849 €! En nu 17507 € 20/11/2016?

Corippo
Gast
Corippo

Ok, Schroder is een grote jongen maar Carmignac, JP Morgan, Deutsche Invest ea. rijden ook in de F1 om in jouw beeldspraak te blijven. Het zou me ten zeerste verwonderen als zij ook niet ’n aantal gespecialiseerde techniekers in huis hebben die overweg kunnen met convertibles.
Ik denk als de convertibles een serieuze push-up kunnen geven aan het rendement of de sustainability van een fonds, de andere bolides dat zeker niet gaan laten liggen. Anders heb ik de verkeerde fondsen gekocht 🙁

Corippo
Gast
Corippo

Waarom zouden de geroemde fondsen uit de mixer zich niet bedienen van deze convertible bonds als ze zulke mooie rendementen bieden. Die beheerders hebben ook hun modellen en zijn gevoelig aan rendementen. Zeker in deze barre tijden. Misschien een oefening om na te gaan in hoeverre zij zich bedienen van deze convertibles. En indien niet, waarom niet…

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

De volledige mixer tesamen bevat 0,71% convertibles. Onze 14 fondsbeheerders zien dus geen brood in convertibles en de vraag is inderdaad waarom.

In deze tijden zijn mixfondsbeheerders constant op zoek zijn naar diversificatie en alternatieve bronnen van rendement. Het zou dus vreemd zijn dat ze een interessante categorie zomaar links zouden laten liggen. Temeer omdat de meeste fondshuizen wel degelijk de kennis in huis hebben via hun convertible bonds fondsen.

Iets om eens na te vragen wanneer we contact hebben met die fondsbeheerders.

Hagi
Gast
Hagi

is dit een extra fonds voor de mixer?
Is er gesproken over een strategie bij stijgende rente?
Zolang de dollar stijgt tov de euro is er geennadeel bij aankoop in usd, klopt dit?

costaadeje
Gast
costaadeje

Zouden jullie dit fonds opnemen in de mixer (gelet op de goeie resultaten) of is dat vooralsnog geen sprake van?

Ronny
Gast
Ronny

Interessant artikel en toch ook mooie cijfers. Zou nog wat meer diversiteit in de portefeuille kunnen brengen. Wel niet in de fondsennavigator van medirect te vinden.

Filip
Gast
Filip

LU0352097439 is een variatie in eur (hedged ) maar de rendementen zijn lager .
Volgens mijn opzoekwerk voor het vermelde fonds in usd niet in het fondsenaanbod DB en Binckbank ; misschien aan te komen bij ME ?
Hoe wordt het fonds belast bij verkoop , zoals een obligatiefonds?

© 2012 - 2019 MijnKapitaal.be