About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

29 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
CP1234
CP1234
4 jaren geleden

Op zich misschien meer een vraag voor het Gogi segment, maar in welke mate houden jullie rekening met de wisselkoersen bij het toekennen van een spread of stop ? Als ik het goed heb begrepen houden jullie daar in principe geen rekening mee of heb ik het verkeerd ?

Robokat (Carl De Ridder)
4 jaren geleden
Antwoord aan  CP1234

Alles wat we doen gebeurt in euro, dus wisselkoersen zijn verrekend.

CP1234
CP1234
4 jaren geleden

Ja dat wist ik maar ik bedoelde het wisselkoersrisico, houden jullie daar rekening mee bij het toekennen van Gogi ?
De dollar staat momenteel relatief hoog, moest die terug dalen naar koersen van bv. 1,40 usd voor een euro zit je met een enorm verlies terwijl het fonds in usd het gewoon verder goed kan doen.
Daarom dat ik me afvroeg hoe jullie dat bekijken, zeker moest het een onderdeel worden van bv. de mixer.

Robokat (Carl De Ridder)
4 jaren geleden
Antwoord aan  CP1234

Zoals ik zei, we bekijken alles in euro. Indien de USD sterk stijgt op korte termijn, levert dat bijna automatisch een STOP op in GOGI.

Dat is ook de reden waarom we nu bij vooral bij wereldwijde fondsen of USD fondsen een STOP zien. Niet enkel de beurzen zijn gestegen, ook de USD heeft daar flink toe bijgedragen.

Filip
Filip
4 jaren geleden

Mixfondsen houden volgens mij rekening met rendementen van andere soortgelijke fondsen die door beleggers vergeleken worden zoals bv in MijnKapitaal. Het minste negatieve verschil in rendement wordt door sommige (of vele ) beleggers afgestraft.
Dit Schrodersfonds is een totaal andere categorie waar misschien meer creatieve ideen niet meteen afgestraft worden indien dit een beetje tegenslaat. De categorie converteerbare obligaties is vele maal kleiner wereldwijd dan de mixfondsen.
Voor mij is dit fonds een prima aanvulling.
Ik ben wachtende op meer info van ME om dit fonds te kunnen aankopen.

jempi25
jempi25
4 jaren geleden

Hoe komt het dat deze convertible allow krijgt? Als ik zie dat hij op een heel hoog punt staat sinds het Mont Everest niveau van 10/4/2015, 17849 €! En nu 17507 € 20/11/2016?

jempi25
jempi25
4 jaren geleden

thanks

forbin2
forbin2
4 jaren geleden

@lfonds,
Bedoel je niet gemiddelde jaarrendement over een periode van 5 jaar ?

forbin2
forbin2
4 jaren geleden

Thanks

Corippo
Corippo
4 jaren geleden

Ok, Schroder is een grote jongen maar Carmignac, JP Morgan, Deutsche Invest ea. rijden ook in de F1 om in jouw beeldspraak te blijven. Het zou me ten zeerste verwonderen als zij ook niet ’n aantal gespecialiseerde techniekers in huis hebben die overweg kunnen met convertibles.
Ik denk als de convertibles een serieuze push-up kunnen geven aan het rendement of de sustainability van een fonds, de andere bolides dat zeker niet gaan laten liggen. Anders heb ik de verkeerde fondsen gekocht 🙁

Corippo
Corippo
4 jaren geleden

Waarom zouden de geroemde fondsen uit de mixer zich niet bedienen van deze convertible bonds als ze zulke mooie rendementen bieden. Die beheerders hebben ook hun modellen en zijn gevoelig aan rendementen. Zeker in deze barre tijden. Misschien een oefening om na te gaan in hoeverre zij zich bedienen van deze convertibles. En indien niet, waarom niet…

Robokat (Carl De Ridder)
4 jaren geleden
Antwoord aan  Corippo

De volledige mixer tesamen bevat 0,71% convertibles. Onze 14 fondsbeheerders zien dus geen brood in convertibles en de vraag is inderdaad waarom.

In deze tijden zijn mixfondsbeheerders constant op zoek zijn naar diversificatie en alternatieve bronnen van rendement. Het zou dus vreemd zijn dat ze een interessante categorie zomaar links zouden laten liggen. Temeer omdat de meeste fondshuizen wel degelijk de kennis in huis hebben via hun convertible bonds fondsen.

Iets om eens na te vragen wanneer we contact hebben met die fondsbeheerders.

Hagi
Hagi
4 jaren geleden

is dit een extra fonds voor de mixer?
Is er gesproken over een strategie bij stijgende rente?
Zolang de dollar stijgt tov de euro is er geennadeel bij aankoop in usd, klopt dit?

costaadeje
costaadeje
4 jaren geleden

Zouden jullie dit fonds opnemen in de mixer (gelet op de goeie resultaten) of is dat vooralsnog geen sprake van?

mjinde
mjinde
4 jaren geleden

Ongeacht of het een goed fonds is of niet, dit fonds is toch niet in lijn met de regel dat het vrij kan beleggen? Het belegt in obligaties. Dat deze converteerbaar zijn, is een gegeven, maar niet meer dan dat. Buiten obligaties en cash zijn er geen opties. Van zodra een obligatie omgezet zal worden, wordt deze door de beheerder gedumpt. Bijgevolg is de afperking er dat de fondsbeheerder niet zomaar naar obligaties kijkt, maar enkel naar een bepaald soort obligaties. Dus een nicheproduct, zoals er ook fondsen zijn die dividentaandelen volgen, of bonds uit de emerging markets,…

Ronny
Ronny
4 jaren geleden

Interessant artikel en toch ook mooie cijfers. Zou nog wat meer diversiteit in de portefeuille kunnen brengen. Wel niet in de fondsennavigator van medirect te vinden.

MeDirect
MeDirect
4 jaren geleden

De vraag is reeds doorgegeven om het fonds toe te voegen aan ons aanbod. Ik laat weten wanneer het fonds beschikbaar is.

MeDirect
MeDirect
4 jaren geleden
Antwoord aan  MeDirect

Mijn excuses dat het toevoegen van dit fonds zo lang op zich heeft laten wachten, maar dus nu ook beschikbaar bij MeDirect.

Filip
Filip
4 jaren geleden

LU0352097439 is een variatie in eur (hedged ) maar de rendementen zijn lager .
Volgens mijn opzoekwerk voor het vermelde fonds in usd niet in het fondsenaanbod DB en Binckbank ; misschien aan te komen bij ME ?
Hoe wordt het fonds belast bij verkoop , zoals een obligatiefonds?

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

29
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x