About the author

HKDS

In de jaren 90 ontdekte ik dat ik meer rente op mijn spaarrekening kon krijgen bij een andere bank dan mijn huisbank. De volgende stap in de zoektocht naar meer rendement was het overhevelen van spaargeld naar kasbons en obligaties. Door vervolgens mijn beleggingshorizon te verruimen en op zoek te gaan naar beleggingen voor onbepaalde tijd, ben ik bij fondsen terechtgekomen. Dit paste perfect in mijn filosofie van spreiding over verschillende activa.

Related Articles

13
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
jempihkdshkdsjempi25Kevin Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
jempi
Gast
jempi

Is dit rekenblad blanco beschikbaar om zelf toe te passen op onze mixer?

hkds
Gast
hkds

Het is beter om zelf een rekenblad samen te stellen op basis van jouw persoonlijke portefeuille. Met het getoonde voorbeeld en de uitleg erbij kan dat geen probleem zijn. Een goede Excel-vingeroefening!

jempi
Gast
jempi

@hkds heb het gemaakt maar kom andere cijfers uit als ik uw gegevens invul??? In uw formule staat bv =BC bij mij =B:BC:Cwerk wel met 2010 versie! =D/D$17% bij mij =D:D/D$17% =F%D$17 bij mij =F:F%D$17 =G/B bij mij =G:G/B:B =H-C bij mij =H:H-C:C =G-D bij mij =G:G-D:D bij u kom je op 0 € bij mij op 1,27 € Heeft misschien met afronden te maken dit kleine verschil???? Doe jij beneden uitkomst de AUTO Som functie >>>>> =SOM(D3:D16)

jempi25
Gast
jempi25

Beste
u zegt 9,09 % van elk fonds!
Maar er zijn er ook 4 van 4,55%?
Reden? Zelfde fondsbeheerder??
mvg

Blackbelt
Gast
Blackbelt

Ik kies zo veel mogelijk distributiefondsen, en als ik dan iets kan bijkopen, dan probeer ik op die manier de balans in de juiste richting te duwen.
Maar sowieso is mijn persoonlijke mixer ietwat anders gebalanceerd, omdat ik nu gerust met wat meer risico en volatiliteit kan leven.

jempi25
Gast
jempi25

Heb ook drie dis varianten van de mix.
Gisteren gelezen op MD dat het toch beter zou zijn ook ondanks het fiscaal voordeel, te kiezen voor kapitalisatiefondsen?

Kevin
Gast
Kevin

Ik verkoop nooit deelbewijzen om te herbalanceren.
Als ik vind dat een bepaald fonds 8% begint voorop te lopen op mijn andere fondsen, dan stort ik gewoon in elk fonds wat bij (ofwel schrikkel ik een maand met het fonds dat het hardst vooruit gaat).

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be