About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

6
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Al Fondsjules CeasarJ.P. Van RompuyAl FondsVo Wani Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
J.P. Van Rompuy
Gast
J.P. Van Rompuy

Alle fouten op een rijtje… lol. 1. vergelijk nooit een prijsindex met een returnfonds (gekapitaliseerd). Uiteraard verslaat het kapitaalfonds de prijsindex :), de total return index, al heel wat minder 2. vergelijk geen appelen met peren: ‘Flanders’, ‘growth’ mogen al uit de selectie want die doen niet wat de Bel-20 doet 3. verifieer dat de peren écht dezelfde peren zijn: de andere fondsen zijn niet zoals de Bel-20 index want (a) nemen ook niet-Bel-20 aandelen op (b) zijn door de wetgeving beperkt (zgn “capped”): mogen maximaal 10% in 1 aandeel aanhouden en tot slot: als je conclusie zéér sterk is,… Lees verder »

jules Ceasar
Gast
jules Ceasar

Appelen en Peren , natuurlijk is dit altijd zo als je indexen gaat vergelijken met fondsen. Indien het fonds slaafs de index zou volgen dan is het gewoon een etf en geen fonds meer. En in ETF trackers (indexen)zijn er ook kap versies hoor. .. Hierbij ontdekken welke fondsen het beter doen dan de indexen is één van de goeie werken van ‘mijn kapitaal’ Zou graag vernemen van jou, wat jouw voorkeur krijgt en gebaseerd op wat ? Zet jij in op een bepaalde index of fonds….heb je hiervoor eigen gefundeerde wisdom ? Of al eens gestoten aan een steen… Lees verder »

Vo Wani
Gast
Vo Wani

Het lijkt me nog steeds te kort door de bocht om op basis van de analyse van 1 regio (België) een algemeen besluit te maken dat fondsen gesproken beter zijn dan ETF’s.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be