About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

10
Reageer op dit artikel

avatar
5 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
julus cesarAl Fonds (Marc Person)AnnGuntherPatrick Claerhout Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Ann
Gast
Ann

Gisteren in de bib had ik een extra bijlage van Knack vast van enkele weken geleden over beleggen.
Verschillende grootbanken verklaren daarin dat ze hun huisfondsen ook duurzamer willen maken, en dat dat deels eenvoudig is, maar deels ook niet (omwille van een mooi rendement en/of dividend).
Volgens de verschillende banken was er nog een lange weg te gaan.

Gunther
Gast
Gunther

Beste Al Fonds, bovenstaand, uitgebreid artikel verbaast me een beetje van jou. Enkele maanden geleden reageerde je op het artikel ‘Beleg eens in …water’ met volgende woorden: ‘Bovendien is de pointe van het verhaal van mijn collega, dacht ik, nu net dat je niet moet gaan voor het mooie verhaal, maar voor het rendement. ESG of SRI is niet de trigger, maar verdient zeker wel aandacht. Als ik de evolutie zie dan zullen de meeste fondsen op termijn duurzaam zijn’ Ik heb een tijdje zitten uitvlooien wat er zoal in duurzame fondsen zit en zelden kom je een echt duurzaam… Lees verder »

julus cesar
Gast
julus cesar

Een iet of wat meer ruimer ‘alternatief’ fonds ; triodos sust pionier. Indezelfde adem wortd ook dijkwijls ASN water en milieu genoemd. Te koop als beursgenoteerd fonds.
bekijk ook eens het Belgische cleantech fund; nog een andere benadering van het probleem.

Patrick Claerhout
Gast
Patrick Claerhout

Het klimaatakkoord van Parijs (waar Trump uitgestapt is met dezelfde arrogantie als wat recent op de jas van zijn vrouw Melania te lezen was) verplicht de onderschrijvende landen de opwarming tot 2 ° C te beperken. Momenteel stevenen we nog steeds af op 4 ° als we Schroders dashboard (http://www.schroders.com/en/us/professional-investor/insights/economic-views/climate-progress-dashboard-forecasts-global-warming-of-more-than-4c/) kunnen geloven. Als de beleidsmakers hun engagement ooit ernstig nemen zal veel steenkool en olie definitief in de grond moeten blijven zitten. Gezien beurskoersen van oliebedrijven een weerspiegeling zijn van potentiële omzet en winst bij ten gelde maken van hun totale voorraden, dan dreigt daar een enorme verdamping van aandeelhouderswaarde… Lees verder »

Karien
Gast
Karien

Er zijn zoveel mogelijkheden op dit vlak. Zoals bv. golfenergie. Energie van de golven van de zee die via panelen op of onder die golven in elektrische energie wordt omgezet, om maar één voorbeeld te noemen. Innovatie en investeringen hierin zijn noodzakelijk en de technieken zijn er.
Alleen de goede wil en financiering ontbreekt nog. Ik kijk met volle aandacht uit naar de fondsenlijst in de komende dagen!!

Visbak
Gast
Visbak

Oei, dit is een gevaarlijk onderwerp dat alle kanten kan uitgaan. Ik probeer objectief te blijven: Dat er iets gedaan moet worden aan de opwarming vd aarde en de fosiele brandstoffen vermeden moeten worden, daar is (quasi) iedereen het over eens. Maar zijn de voorgestelde alternatieven zo goed? * Kerncentrales sluiten, maar dan gascentrales extra bouwen die veeel meer CO2 produceren * Idem met diesel wagens. Dat is fout en iedereen wordt terug naar benzine gepusht terwijl die veeeeel meer CO2 uitstoten. * Hout opstoken wordt ook terug als groene energie gezien… ???? * Elektrische verwarming (accumulatoren) wordt nu ook… Lees verder »

platin
Gast
platin

Appelen en peren vergelijken is makkelijk.
Een Warmte pomp en verbruik , versus accumulatie verwarming en verbruik.

© 2012 - 2019 MijnKapitaal.be