About the author

HKDS

In de jaren 90 ontdekte ik dat ik meer rente op mijn spaarrekening kon krijgen bij een andere bank dan mijn huisbank. De volgende stap in de zoektocht naar meer rendement was het overhevelen van spaargeld naar kasbons en obligaties. Door vervolgens mijn beleggingshorizon te verruimen en op zoek te gaan naar beleggingen voor onbepaalde tijd, ben ik bij fondsen terechtgekomen. Dit paste perfect in mijn filosofie van spreiding over verschillende activa.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

21 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
omega
omega
8 jaren geleden

Betreffende het BL Equities Horizon fonds lijkt het mij vreemd dat de KAP variant (LU0093570173) een lager rendement behaalde dan de DIS variant (LU0439764860). Volgens de KIID documenten behaalde bvb. in 2014 de distributie-variant een rendement van 10,5% terwijl de kapitalisatie-variant maar 9,7% behaalde. Ook op Morningstar.be wordt dit verschil bevestigd voor 2014 en ook 2015 als je kijkt naar de isin codes.

Hebben jullie zelf gegevens die dit bevestigen of ontkrachten want dit klopt uiteraard ergens niet.

Heb zowiezo Banque de Luxembourg hierover gecontacteerd.

Redactie
8 jaren geleden
Antwoord aan  omega

Van geen van beide heb ik de cijfers: controleren wordt dan moeilijk.
Ik ken echter nog fondsen waarbij er totaal geen overeenkomst is tussen de Acc- en de DIV-variant.

omega
omega
8 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Kan je beetje toelichten hoe een KAP totaal kan verschillen van de DIV?

Als ik de twee KIID’s naast mekaar leg zijn die qua beschrijving volledig identiek, behalve dus dat zinnetje over uitkering. Dan zouden de rendementen toch parallel moeten lopen. Als ik op M* in de tab grafiek de KAP en DIS op mekaar leg, dan liggen die op mekaar. Begrijp die grote verschillen niet.

Redactie
8 jaren geleden
Antwoord aan  omega

Beste Omega, ik heb de indruk dat jij ons een beetje beschouwt als het orakel van Delphi. Je blijft in hoog tempo maar vragen stellen over fondsen waar we nauwelijks of nooit van gehoord hebben en dat over allerlei heel specifieke details. Komt er in je ogen onvoldoende antwoord of niet snel genoeg, dan blijf je maar doorvragen.

Wij weten dat ook allemaal niet. Heel wat informatie die wij bij elkaar sprokkelen, kan jij evengoed vinden. En als jij het niet kan vinden, is de kans groot dat wij dat ook niet kunnen vinden. Je mag van ons niet verwachten dat wij bij iedere vraag een heleboel research gaan doen om je te kunnen antwoorden.

Dit wil niet zeggen dat je geen vragen mag stellen, maar doe dat dan voor de dingen die echt van belang zijn.

omega
omega
8 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Geen probleem. Heb zoals gezegd BL daarover gecontacteerd. Ik vroeg alleen verder omdat Al Fonds schreef dat bij nog fondsen KAP en DIV totaal van mekaar kunnen verschillen wat ik dus niet begrijp.

omega
omega
8 jaren geleden

Van BL heb je ook Equities Horizon en Global 75 die mij interessant lijken. Elk van die fondsen heeft zijn eigen strategie. Alle 3 hadden een Bronze rating op M* voor wat het waard is, alleen Horizon speelde die kwijt door te lang defensief te zitten in 2012-13 dacht ik

Horizon belegt in een beperkt aantal aandelen en dekt ook sterk af met futures. Global 75 belegt ook in oblis en goud en dekt ook af, wat het interessanter maakt dan pure aandelenfondsen.

Ondanks de Neutral rating, denk ik dat ik stukje in Horizon ga steken of anders 5% in elke van de 3 gezien ik toch een vrij groot bedrag te beleggen heb.

Wat vinden jullie van die 2 andere fondsen? Heb je daar screening resultaten van die je hier al kan geven en misschien ook kan toevoegen bij de volgende screening.

PS. Hier vind je makkelijk hun fondsen: http://www.banquedeluxembourg.com/nl/bank/corporate/bli_fondsen-en-beheerverslag

Redactie
8 jaren geleden
Antwoord aan  omega

Neem me niet kwalijk, maar ik vind dat je van de hak op de tak springt. Bijna elke dag kom je met een ander fonds voor de dag. Meestal is dat geen goede strategie of helemaal geen strategie.
Zelfs als je een groot bedrag te beleggen hebt, wil dat nog niet zeggen dat je zo’n 50 verschillende fondsen moet aankopen. Beter 10 goede dan…
Hoe meer fondsen hoe dichter je het gemiddelde benadert: da’s nu éénmaal de eigenschap van het gemiddelde.

omega
omega
8 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Doe mijn best om nieuwe fondsen te suggereren zoals jullie ooit vroegen en dan ga je mij afbreken? 🙁 Heb toch nergens gezegd dat ik al die fondsen ga kopen. BL Horizon en Gl 75 leek mij interessant om eens te bekijken.

Redactie
8 jaren geleden
Antwoord aan  omega

Sorry verkeerd begrepen.

omega
omega
8 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Wat die bankenunie op Europees niveau betreft, wat is er eigenlijk in grote lijnen effectief gestemd? Als ik rondzoek krijg ik vooral de indruk dat het iets in wording maar nog niet teveel concreet. Ze gaan een groot fonds oprichten blabla.. 😉

En hebben andere (grotere) EU landen al concrete bail-in wetgeving gestemd, of praat iedereen er vooral veel over zonder veel te doen. 🙄

omega
omega
8 jaren geleden
Antwoord aan  omega

Oops, mijn laatste post staat hier verkeerd. Kan je verplaatsen aub naar dat artikel over regelgeving bankenunie.

Redactie
8 jaren geleden
Antwoord aan  omega

Verplaatsen gaat niet, je mag het zelf herposten en dan halen we dit wel weg.

Redactie
8 jaren geleden
Antwoord aan  omega

Europa verplicht de bail-in vanaf januari 2016 in heel Europa. Omdat er zo weinig ruchtbaarheid wordt aan gegeven, is het moeilijk na te gaan of ieder land haar huiswerk heeft gemaakt. In België is deze wet ook pas op de valreep goedgekeurd.

Ik lees wel dat het Europese resolutiefonds ook in werking is getreden en dat dit tussen nu en 2025 zal gevuld worden. Dit zou dan op termijn het Belgische garantiefonds vervangen.

omega
omega
8 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Dank voor de info Robo. Waar vond je overigens die info. Heeft De Tijd daarover bericht wat je toch zou verwachten.

wickedwillie
8 jaren geleden

hkds, staat dit fonds nog altijd op je watchlist? Of sta je er intussen minder positief tegenover?

Redactie
8 jaren geleden
Antwoord aan  wickedwillie

We gaan dat zeker bekijken.

hkds
hkds
8 jaren geleden
Antwoord aan  wickedwillie

Zal ik in de loop van september eens terug bekijken. Heb het nu te druk 😉

Mouche
Mouche
8 jaren geleden

Als die grote crash er ooit komt, dan gaat het hier druk worden!! Dan kunnen jullie een crashportefeuille opstarten. Maar…toch dit, als die crash er komt zijn het net de meer volatiele fondsen die sneller zullen stijgen en dat zie je hier ook in de vergelijking. Dus voor de instappers dan zijn die toch beter. Maar op de heel lange termijn heb je gelijk, dan ben je beter af met een minder volatiel fonds.

Geert
Geert
8 jaren geleden

Goed om weten: dit fonds is beschikbaar via Keyplan bij Keytrade bank.

De kleine spaarder
De kleine spaarder
8 jaren geleden

Verwacht jij echt een grote crash en waarom?

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

21
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x