About the author

HKDS

In de jaren 90 ontdekte ik dat ik meer rente op mijn spaarrekening kon krijgen bij een andere bank dan mijn huisbank. De volgende stap in de zoektocht naar meer rendement was het overhevelen van spaargeld naar kasbons en obligaties. Door vervolgens mijn beleggingshorizon te verruimen en op zoek te gaan naar beleggingen voor onbepaalde tijd, ben ik bij fondsen terechtgekomen. Dit paste perfect in mijn filosofie van spreiding over verschillende activa.

Related Articles

4
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
hkdsjempiFundsmentalist Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
jempi
Gast
jempi

Volgens mij zoals Europa reageert, zal de € steeds laag blijven tov andere munten omdat Europa dan beterkoop is voor export. Dus denk dat de € nog lang lager zal noteren en de $ ! Heb ik het juist om dan beter voor de hedged van € naar $ ? Moet men dan meer controleren naar dalingen of maakt dat niet uit voor zo een mixfonds?

Fundsmentalist
Gast
Fundsmentalist

Ik wil wel eens een uitgewerkt voorbeeld zien van een fonds dat gehedged wordt naar USD. Ik denk dat dit voor het afgelopen jaar interessante resultaten geeft … Suggesties voor vergelijking :
LU0957039414 vs. LU0070212591 of LU0482498762 vs. LU0432616737

Ik ben bekend met het concept van hedging om wisselkoersrisico’s af te dekken voor een epaalde tijdsduur (bv. een zakelijke transaktie die afgesloten wordt op datum d, maar slechts betaald wordt op datum d+90), maar hier spreken we over een onbepaalde duur en ik heb geen flauw idee hoe dit dan werkt. Iemand?

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be