About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

35
Reageer op dit artikel

avatar
10 Comment threads
25 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
Al Fondsjulus cesarRobokatomegaCP1234 Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
julus cesar
Gast
julus cesar

Tot nog toe ja; je kan het vgl met gespreid instappen; maar hoelang zal dit nog werken gezien de obligaties buiten adem geraken ?

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Ik bekijk het zo: obligaties geven altijd een coupon. Als de basisrente niet met sprongen stijgt, maar heel langzaam, dan kunnen de coupons het obligatiegedeelte op break even houden. Op ’t eerste gezicht een belegging met een “lamme arm”. Door herbalancering (bijstorting in obligatiegedeelte) gaat dit dan op termijn weer bijdragen aan de winst.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Voor zij die denken dat de rente weer spoedig (en ook snel) gaat stijgen: hoeveel miljarden hebben ze nu al in de markten gepompt en wat is het resultaat ?

omega
Gast
omega

Probeer eens volgende..

Instant x-ray op Morningstar
geef in SPY (SPDR S&P 500 etf) en GLD (SPDR Gold Shares) omdat die allebei lange historiek hebben
kies voor allebei 50%
selecteer “prestaties” in de drop down menu van de x-ray tool
selecteer 10 jaar.. bekijk de grafiek.. vergelijk eventueel met Flossbach of gelijk welke mixer.. niet slecht hé 😉

CP1234
Gast
CP1234

Naar aanleiding van dit artikel is het misschien eens interessant om dit wat breder te kijken naar verschillende grondstoffen, zoals bv.: olie, koper, … De grondstoffenprijzen staan al een tijdje serieus onder druk, wat menig fondsbelegger ook merkt die hierin belegd. Men heeft de goudfondsen en goudmijnfondsen van Blackrock die redelijk bekend zijn, mede omdat ze jarenlang zijn aangeraden door een bepaalde bank die vroeger iets met wielrennen had maar ook Commodities van Carmignac heeft menig belegger. ( denken we maar aan het keyplan ) Wat men soms wel eens durft te vergeten als men het over de prijsevoluties heeft… Lees verder »

ronald
Gast
ronald

volledig akkoord!

“Geef mij maar een gezonde mix van goede fondsen ( waar jullie site heel goed over adviseert ) cash, edele metalen, vastgoed, …”

Wonky Tonky
Gast

als je graag nog jaren wacht.. goud.. als je snel (binnen 1 jaar) wil zijn.. bitcoin 🙂

jempi
Gast
jempi

Beste een vraagje?
De goudprijs in 1980 zegt u 850 $, ik lees dit ook hier
http://www.vrijspreker.nl/wp/2011/08/21-januari-1980-de-hoogste-goudprijs-ooit-werd-bereikt-op-een-niveau-van-850-per-ounce/
In de grafiek is dat ook zo? Want ik denk dat het lager is in 1980, of heb ik het mis? Is het niet 605 $ of iets meer per ounce?

CP1234
Gast
CP1234

Goud is voor een stuk een verzekering, men moet fysiek goud zeker niet zien als een belegging. Indien men wilt beleggen in goud moet men dat doen in papiergoud en het is spijtig dat dit artikel daar niet op ingaat, want het is juist het papiergoud ( dat voor elke gram goud er minstens 100 verkoopt, sommige denken zelfs 1000 ) dat al jaren een bubbel aan het vormen is daar men gewoon niets bezit behalve lucht. Het stilaan barsten van deze bubbel zorgt al jaren, samen met de manipulatie van sommige groot-bankiers, op een neerwaartse druk op de goudprijs.… Lees verder »

Francis
Gast
Francis

Interessante kijk. Hoe staat u tegenover fysiek goud aanhouden ter bescherming van extreme tijden? (Bankrun, enorme crash, oorlog, …)

costaadeje
Gast
costaadeje

Gaat stijging van de goudprijs dan niet samen met een sterke dollar?

HKDS
Lid

Ik zou denken: hoe sterker een dollar, hou minder je ervan nodig hebt om een goudstaafje te betalen.
Maar de prijs wordt ook bepaald door vraag en aabod, én door de beleggingen/speculaties op papieren goud (cf. reactie CP1234).

costaadeje
Gast
costaadeje

wordt de goudprijs niet enkel en alleen bepaald door vraag een aanbod?

HKDS
Lid

Ja, maar ik bedoelde eigenlijk: niet alleen door vraag en aanbod naar het leverbare metaal, maar ook door beleggingen/speculaties op het stijgen of dalen van de goudprijs (contracten, “papieren goud”), zonder dat dat metaal ooit geleverd wordt.

© 2012 - 2019 MijnKapitaal.be