About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Vino
Vino
6 jaren geleden

Heb bewust er enkele “!!!” achter gezet, via de normale weg vind je bijna geen enkel fonds meer. R Valor volg ik al een tijdje en heb het daarom in een schaduwportefeuille zitten, via deze weg lijkt aan- en verkopen wel te kunnen, heb het echter niet in praktijk uitgetest. Via deze weg zijn KIDD, prospectus en jaarverslag ook te raadplegen.
Sinds de nieuwe website en tarieven in gebruik zijn blijf ik het gevoel hebben dat Binck minder geïnteresseerd is in fondsenhandel.

AMA
AMA
6 jaren geleden

Iemand een idee waar R Valor (Richelieu, met Isincode FR0011253624) te koop is.

Vino
Vino
6 jaren geleden
Antwoord aan  AMA

Binck !!

belegger
belegger
7 jaren geleden

Na een paar jaar beleggen via mijn bank en op mijn eigen op deze site gestoten. De methode om een basis portefeuille op te bouwen bevalt me wel. Benieuwd wat dit in 2020 gaat geven aan rendement. Dan pas zullen we weten of het goed was of niet 🙂
Daarnaast blijf ik wel op zoek naar een manier om met een deel van mijn portefeuille (ongeveer 25pct) meer risico te nemen in ruil voor een hoger rendement. Dit gaat wellicht wat meer opvolging vragen. Ik ben er nog niet uit of dit via fondsen, trackers of individuele aandelen gaat verlopen.

Kevin
Kevin
7 jaren geleden

DW²: Do What Works. Niemand kan de toekomst voorspellen. Hetgeen wel kan, is naar het verleden kijken. De manier waarop, daar kan over gediscussieerd worden. Voor de ene is 3 jaar voldoende, de andere moet de dagkoersen uit 1991 ook hebben of het is niet genoeg.
In elk geval maakt het verleden duidelijk wat de aard van het beestje is en op langere termijn kan je een duidelijke trend zien. Awards en andere prijzen zijn een commercieel product. Elk jaar dezelfde laten winnen is commercieel niet interessant. Daarom dat de periode kort genoeg moet zijn om vaak verschillende fondsen te laten winnen maar toch voldoende lang om mensen het idee te geven dat je op lange termijn werkt.
Dus ik ben het eens met je stelling.

Zijn er eigenlijk andere fondsen die niet in de screening staan waar mensen ervaring mee hebben. Vb het Pioneer-fondshuis?

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

7
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x