About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

23
Reageer op dit artikel

avatar
5 Comment threads
18 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
RobokatMr. VFilipAl Fondsjuluscesar Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Mr. V
Gast
Mr. V

Van dit fonds bestaat er ook een variant die elk kwartaal dividend uitkeert zijnde http://www.morningstar.be/be/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=F00000LMV6

Nu vroeg ik mij af als dit fonds elk kwartaal een dividendrendement van per jaar 4,01% uitbetaalt, hoe ze dat gaan doen als het rendement dat het fonds dit jaar haalt daar onder zou blijven? En als ze nu al 1,0025% voor het eerste kwartaal hebben uitbetaald kunnen ze dat ook niet meer intrekken natuurlijk.

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Ik vermoed dat dit fonds in dalende markten zijn eigen kapitaal uitkeert, zoals we onlangs nog bespraken bij een ander fonds. Gezien je altijd RV betaalt op dividenden, is dat echt geen verstandige keuze.

Filip
Gast
Filip

Via de “amundi.lu”-website kan je de fondsen wel terugvinden ==> bv. https://www.amundi.lu/retail/product/view/LU0565135745

Mr. V
Gast
Mr. V

@Filip Bedankt. Had het ondertussen ook gevonden. Opvallend overigens dat in USD YTD yield van dit fonds +5% is terwijl euro juist onder nul. Wist niet dat USD/EUR zoveel veranderd was dit jaar.

Mr. V
Gast
Mr. V

En idd USD heeft YTD bijna 5% verloren tov EUR

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Een opportuniteit voor wie geprogrammeerd instapt…

Mr. V
Gast
Mr. V

Hoe bedoel je? Persoonlijk probeer ik niet teveel in te spelen op wisselkoersen omdat je dat moeilijk kan voorspellen vind ik. Geen flauw idee of de dollar over een paar maand hoger of lager zal staan. Wanneer de Fed toch eens de rente zou verhogen zou de dollar in principe moeten stijgen maar dat kan soms anders uitdraaien en er zijn ook andere factoren die een rol zouden kunnen spelen. Enfin, de meeste van die factoren zoals een brexit pleiten wel in het voordeel van de dollar gezien dat als verzwakking van Europa wordt gezien. Anderzijds heeft de UK uiteraard… Lees verder »

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Ik “gok” ook niet op wisselkoersen. Maar het afgelopen anderhalf jaar hebben ze wel een enorme invloed op onze portefeuilles gehad en daar moet je rekening mee houden.

Wie bv. vorig jaar is begonnen met beleggen, zal zijn portefeuille hebben opgebouwd op een moment dat de dollar erg duur stond. Door gespreid te beleggen op ogenblikken dat de dollar wat verzwakt, ga je gemiddeld aan een meer gunstige koers aangekocht hebben.

Mr. V
Gast
Mr. V

Weten jullie wat de officiele site is van First Eagle Amundi of waar je van alle varianten de juiste prestaties kan vinden. Op Morningstar kloppen een hele hoop gegevens niet heb ik gemerkt (krijg andere rendementen op main page vs overzichtsportefeuille, gerapporteert aan hen maar nog geen reply).

Mr. V
Gast
Mr. V

Zit zojuist zelf de varianten van dit fonds op M* BE te bestuderen en vond nog 2 andere die een redelijkere 1,50% ipv 2.20% beheersfee aanrekenen en bijgvolg 0,7% meer rendement geven dan de AE/U-C varianten. Dan denk je onmiddelijk dat dit voor institutionelen is of met een minimum maar de KIIDs zeggen niks daarover en 1,5% fee is nu ook niet bijzonder laag. Dit zijn ze: 1. First Eagle Amundi International Fund Class RU-C (LU0878867604) 2. First Eagle Amundi International Fund Class RU-QD LU0878867786) Die tweede is dus de dis variant die zoals vaak nauwelijks minder rendement geeft, maar… Lees verder »

omega
Gast
omega

Wat is de link naar officiele site van het First Eagle Amundi fonds. Op Amundi.com vind ik het niet. Alvast bedankt.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be